Ustvarjamo s filcem, Mokro filcanje - Suho filcanje - Šivanje s filcem

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
Pred vami so dragoceni napotki za vse ljubitelje filcanja oz. polstenja. Praktični nasveti na področju mokrega filcanja in filcanja z iglami, in vse pomembne informacije, ki jih potrebujete, bodo prišli prav tako začetnikom kot bolj izkušenim. Našli boste odgovore na vprašanja, kot so:

- Katero vrsto volne naj uporabim za filc?
- Kako izdelam površino filca?
- Kako oblikujem površino filca, kroglo in votle oblike?
- Kako iz filca naredim prstan, žep ali vrečko za božična darila?
- Kaj moram upoštevati pri delu s filcem?
- Kako prenesem predloge na filc?

V knjigi se boste prek številnih navodil, opremljenih s slikovnimi prikazi, korak za korakom naučili filcati. Vse tehnike filcanja so natančno opisane in razumljivo pojasnjene.
Prav tako boste našli veliko idej za ročno ustvarjanje iz filca, bodisi z mokrim filcanjem bodisi s filcanjem z iglo: modni dodatki, dekorativni kosi za stanovanje ali mizo za vse letne čase in nenazadnje igrače in darila za otroke - seveda z natančnimi navodili in predlogami v dodatku.


Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:

Izdelki iz filca so mehki, široko uporabni, estetski, unikatni in zelo modni. Ni jih težko narediti, hkrati pa nudijo veliko veselja pri ustvarjanju in pri uporabi. Ustvarjalni priročnik najprej nazorno - z besedami in številnimi fotografijami - po korakih razloži osnove mokrega filcanja, filcanja z iglo in šivanja s filcem. Nato ponudi 38 predlogov za izredno lepe izdelke – uporabne in okrasne predmete. Izdelki so premišljeno izbrani tako, da se najde nekaj za vse priložnosti – od copat za rojstni dan do dekoracije za dom. Za Veliko noč, na primer, predlaga 3D sliko iz filca, kokošjo družino, ki greje mehko kuhana jajca, gnezdo s pirhi, zajčke in piščančke za dekoracijo mize, okenske police in večjo obešenko za vhodna vrata. Vsak izdelek je predstavljen z veliko fotografijo, seznamom materiala, navodili po korakih in s predlogo (krojem).  Priročnik je primeren za začetnika in za izkušenega ustvarjalca.


Založba Bp, 2015
Trda vezava, 125 strani
Mere: 27 x 20 cm
ISBN: 9789619374214

v košarico
Namesto: 19,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Ne spreglejte

Šivilja in škarjice, Zakleti grad, Tinko Polovinko, CD za otroke

Pripovedi Dragotina Ketteja (Šivilja in škarjice), Frana Milčinskega (Zakleti grad) in Janeza Bitenca (Tinko Polovinko) sodijo že v klasiko slovenske literature za otroke.

v košarico
Cena: 8,00 €

Lonček Pikapolonica

Keramični lonček z ljubko podobo Pikapolonice, lika iz revije za otroke Pikapolonica, je primeren za čaj, belo kavo...
 

v košarico
Cena: 5,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.