Spontana gibanja

Igor Čurič

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
Pozabljena človekova prava narava - Življenje je evolucija dihanja 

V poplavi najrazličnejših tehnik, ki vodijo v boljšo kvaliteto življenja in večjo prisotnost v trenutku Zdaj, pozabljamo na sposobnost samoporavnave, ki jo kot živa bitja nosimo v sebi. Današnji pristop k obravnavi telesa je praviloma uporaba sile, tako v vsakodnevnem življenju kot v masažno-medicinskem pristopu. Naša telesa niso narejena, da bi z lahkoto sprejemala silo, zato gredo pod pritiskom sile v tenzijo, ki bistveno zmanjšuje občutljivost telesa in povečuje ter uteleša strah, ki je že tako ali tako v telesu.

Ali lahko nedostojanstveni principi dela s telesom pozdravijo telo?

S telesom lahko učinkovito delamo tudi z enostavnimi gibalnimi principi, ki se izvajajo brez sile in brez dodatnega napora. Hkrati naj pristop k telesu in umu omogoča samostojno raziskovanje in začetek dela s kvaliteto uma in telesa takšno, kakršna je; vsak dela s tistim, kar ima. Vaje Spontanega Gibanja vklučujejo vse našteto in ob tem omogočajo samoregulacijo intenzivnosti procesa.

Skozi samoregulacijo do neodvisnosti v soodvisnosti ...

Disciplina je primerna tako za otroke kot za odralse. Še posebej je primerna za tiste, ki se zavedajo, da pride čas, ko se moramo umakniti v lastno tišino in tam raziskovati svoj obstoj skozi telo in um....

Učinki Spontanih Gibanj:
• zmanjšanje stresa
• večja zbranost pri učenju in delu
• večja fizična gibljivost
• globlji spanec
• sprostitev bolečin vseh vrst
• izboljšanje plodnosti
• krepitev imunskega sistema
• vzpostavljanje hormonskega ravnovesja
• ohranjanje vitalnosti ...

Spontana Gibanja kot disciplina so rezultat petnajstletnega raziskovanja različnih gibalnih pristopov ter somatskih terapevtskih tehnik.

Ponujajo odgovor na vprašanja:
• Kako se bolje utelesiti?
• Kako zmajšati hitrost življenja?
• Kako se globoko sprostiti, umiriti in ujeti ritem?
• Kako upočasniti lastne misli, gibe, živčni sistem, bitje srca, vnos hrane, dihanje, dotik sočloveka ... in poglobiti prisotnost v trenutku Zdaj?

Ostati naraven in hkrati slediti drugim ni enostavno ... in v resnici je edino, kar nam preostane.

Zunanja pomoč, s tem mislim na masažno-terapevtske pristope, je dobrodošla do trenutka, ko se zavemo, da si v resnici lahko in si moramo pomagati sami in da prelaganje odgovornosti na druge ne pomaga niti nam niti svetu, v katerem živimo. Na masaže pa kar hodite še naprej, morda boste samo začutili, da potrebujete drugega maserja. Postani sam svoj Mojster ...
Počutite se povabljeni v raziskovanje ...

Založba Chiara, 2015
Trda vezava, 106 strani
Mere: 21 x 21 cm
ISBN: 9789619364642
 

v košarico
Namesto: 19,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Ne spreglejte

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.