Alkimija spolne energije – Povežite se z vesoljem od znotraj

Mantak Chia

O knjigi:
Knjiga je še nerabljena!  Ljudje običajno pridemo do energije s hrano in zrakom – ko rastline vsrkajo vesoljno energijo Sonca in magnetno energijo Zemlje, ju nato prebavijo, mi pa določeno mero energije prejmemo, ko zaužijemo rastline. Nekaj prvobitne energije dobimo tudi preko staršev ob rojstvu, a naše zaloge so omejene. Vendar brez skrbi – ni nam potrebno skrbeti, da bi prehitro izčrpali svoje zaloge, ali čakati, da jo rastline preoblikujejo v za nas primerno obliko, saj lahko sami stopimo do vira energije. Tovrstne vaje in postopki, ki jih še predobro pozna kitajska kultura, se imenujejo chi kung. Dejstvo je, da smo končni in da zaloge energije še prehitro trošimo, saj nam tako narekuje hitri tempo življenja. Zato se moramo povezati z brezmejnim virom energije, ki se skriva v vesolju, da bomo tako tudi sami postali brezmejni. Kako to storimo? Z umom oblikujemo določen energijski vzorec, ga pošljemo globoko v kozmos in tako prinesemo energijo nazaj v telo. To so postopki, ki jih lahko imenujemo tudi bela magija ali notranja alkimija.

Taoisti so odkrili tudi, da lahko energijo, ki v telesu nastane zaradi negativnih čustev, preoblikujemo v pozitivno. Negativna čustva so nekaj običajnega, ostanejo v telesu, pričnejo razpadati in škodijo našemu zdravju. Pozitivna čustva pa na organizem delujejo prav nasprotno, saj izboljšajo zdravje in raven duhovne energije, imenovane shen. Spet drugi vir energije je spolna energija, ki je v taoizmu poznana pod imenom ching in je vir vsega življenja in ustvarjalnosti. Ko smo vzburjeni, pričnejo delovati spolni hormoni in prav to je začetek notranje alkimije spolne energije.
Notranja alkimija spolne energije se odvije v treh tan tienih, kjer sta sili jin in jang združeni. Če bi se radi napolnili z več energije, se morate samo odpreti zanjo in se zavedati šestih smeri vesolja, kako vse kroži in se vrti okrog vas in v vas samih. Ko se resnično zavedate kozmosa, kako se vrti in vrti, takrat se vaše zaloge energije večajo. Tako preprosto je, samo poskusiti morate. S temi taoističnimi postopki boste dosegli notranjo svobodo in utrdili razum. V notranjosti boste postali samostojna oseba, ki ji nihče več ne bo mogel ukazovati – povsem boste svobodni in uravnoteženi, telo, razum in duh bodo polni harmonije.

Založba Cangura, 2015
Mehka vezava, 213 strani
Mere: 20,5 x 13 cm
ISBN: 9789616769846

v košarico
Namesto: 25,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Ne spreglejte

Tai chi chuan - Uresničimo svoje sanje

Knjiga je še nerabljena! Tai chi chuan je starodavna kitajska borilna in zdravilna veščina, v kateri se gibalne vaje prepletajo z meditacijo in vzhodno filozofijo. Tai chi chuan vzpostavlja porušeno ravnovesje med človekovo notranjostjo in zunanjostjo. Ob izvajanju gibov se namreč vse naše telesne in umske funkcije združijo v eno in nas spremenijo v brezčasne in sproščene plesalce, osvobojene misli, časa in občutka težnosti. Priročnik je namenjen tako začetnikom kot tistim, ki se z veščino spoznavajo že dlje.

v košarico
Namesto: 14,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 7,50 €

Bachovo cvetno zdravljenje, priročnik

Knjiga je še nerabljena! Bachova cvetna zdravila so namenjena zdravljenju duše:brez neprijetnih stranskih učinkov zdravijo vse duševne stiske vsakdanjega življenja, stres, starostna degenerativna obolenja npr. Alzheimerjevo in Parkinsonovo bolezen. Dr. Gorazd Gavez že leta uspešno zdravi z Bachovimi zdravili in je z njimi pomagal že na tisoče ljudem.

v košarico
Namesto: 14,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.