Pesmi – Lieder, dvojezična pesmarica Mire Blažej

Mira Blažej

O knjigi:
Knjiga je še nerabljena!
Na dvojezičnem Koroškem je precej otroških in mladinskih pevskih zborov, zato je vsaka izdaja pesmarice izredno dobrodošla in obogatitev za pevske skupine. Ta pesmarica vsebuje pesmi, ki jih je napisala in uglasbila Mira Blažej, znana tudi kot slikarka in ustvarjalka umetniških izdelkov. Izbor je raznolik in razdeljen na pet sklopov: Razne (npr. za materinski dan, o šoli, o zaljubljenosti), Skozi leto, Nabožne, Adventne in Božične. Pesmi odlikujejo tako slovensko in nemško besedilo k istim melodijam kakor tudi priredbe za slovenski in nemški jezik.

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Vsestranska ustvarjalka, glasbenica in slikarka Mira Blažej, ki že 25 let vodi otroški in mladinski zbor Amabilis na dvojezičnem Koroškem, je ustvarila avtorsko pesmarico s 33 pesmimi v slovenščini in nemščini - nekatere na enako melodijo druge v priredbi. Notnih zapisov je še več, saj so številne pesmi prirejene še za dvoglasno petje. Večina pesmi je vsebinsko primerna za mlade pevce, razdeljene pa so na pet sklopov: Skozi leto, Nabožne, Adventne, Božične in Razno – pesmi o mami, o prvi zaljubljenosti, o šoli, o prijateljstvu, pozdrav dnevu, za rojstni dan, o tem, kaj je v življenju pomembno... Pesmarico bogatijo avtoričina likovna dela in krasijo številne fotografije mladih pevcev. Celovška Mohorjeva založba.

Založba Mohorjeva Celovec, 2015
Trda vezava, 76 strani
Mere: 21,5 x 30 cm
ISBN: 9783708608785

v košarico
Namesto: 15,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 7,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 8,00 €

Božične pesmi, CD za otroke

Kaj bolj pričara božično vzdušje kot prav božične pesmi?  Na CD plošči so zbrane pesmi Želimo vam srečen božič, Jingle Bells, Sveta noč... in še mnogo drugih.

v košarico
Cena: 8,00 €

Z zvezde na zvezdo, slikanica otroških pesmi

Knjiga je še nerabljena! Aleksandra Kocmut je pri založbi Literarni val izdala zbirko 18 pesmi za otroke.Pesmi v tej zbirki sicer niso brahki, so pa prav tako igrive, nagajive, radožive in svobodne. Govorijo o vsem, kar privlači otroke: o zimi, o snežinkah, o zvezdah, o kolednikih, o dedku mrazu, kralju Matjažu, o mlinu, o Pumfku, o črnem mucu, o sraki, o mami, ki se jezi, o narobe svetu...

v košarico
Namesto: 16,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,50 €

Pojdi z menoj S pesmijo po Sloveniji + CD

Knjiga je še nerabljena! Knjiga, ki bralca in poslušalca popelje na popotovanje po Sloveniji ob glasbi 18 slovenskih ljudskih pesmi v priredbi Blaža Puciharja, z ilustracijami Damijana Stepančiča in s spremno besedo Dušice Kunaver. Pojdi z menoj... v deželo, kjer rasteta nagelj in rožmarin. Kjer je pesem lahko vesela, žalostna, ljubezenska ali šegava. Dodana je zgoščenka s pesmimi iz knjige. 

v košarico
Namesto: 37,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 19,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.