Kaj je družina?

Fabrice Hadjadj

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
Tik pred referendumom o noveli Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih bo Založba Družina izdala prevod knjige francoskega avtorja Fabrica Hadjadja Kaj je družina?. Na to preprosto vprašanje avtor odgovarja: »Gre za tako osnovno vprašanje, da se lahko vprašamo, ali se sploh postavlja. Lahko se celo čudimo, da smo skupaj tu in se sprašujemo o tako jasni stvari.«

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Knjiga je filozofski traktat, ki ga sestavlja pet esejev, v katerih francoski filozof Fabrice Hadjadj razmišlja o tem, kaj je pravzaprav družina. Esejih so nastali kot podlaga za njegova predavanja in so zato samostojne, zaključene celote, v katerih na družino gleda z različnih očišč. Vprašanje, kaj je družina, se zdi preprosto, a je kompleksno, saj sega na mnogo področij človekovega bivanja, na sam začetek obstoja (rojstvo) in v naše nadaljevanje (potomstvo). Pomembno pa posega tudi na področja osebne svobode in družbene konvencije. Knjiga je napisana v krščanskem diskurzu, vendar mislim, da bo dobila mnogo aplavza - in tudi žvižge - z vseh strani. Če kdo išče v tej knjigi en sam odgovor, kaj družina je, ga ne bo našel. Našel bo delne odgovore - teh je skoraj toliko, kot je v knjigi odstavkov - kar sestavlja pisani mozaik bistva družine. Avtor je prepričan zagovornik družine, knjiga pa v prvi vrsti bralca spodbudi k lastnemu razmisleku o družini.

Založba Družina, 2015
Trda vezava, 152 strani
Mere: 21,5 x 14,5 cm
ISBN: 978-961-04-0241-1

v košarico
Namesto: 19,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Ne spreglejte

Anja in Nik: Prvič v šoli

Glavna junaka Anja in Nik v sedmih prikupnih ilustriranih zgodbah spoznavata, kako je v šoli. Dobra ideja za darilo prvošolčkom!

v košarico
Cena: 12,90 €

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.