Devet mesecev

Mirko Mahnič

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
Mirko Mahnič ob vznemirljivi vesti, da postane dedek, ni mogel strpeti, da bi čakal 9 mesecev na rojstvo in še nekaj dodatnih let, ko bo možen in smiseln dejanski dialog, za katerega prepričljivost je skrbel kot gledališki in filmski lektor. Začel je edinstveni pogovor z nerojenim »človečkom«, ki je trajal dolgih 9 mesecev in je zastal enkrat samkrat – med tistim dolgim s-prehodom, ki mu rečemo po-rod, v ta naš lepi in zahtevni svet ... Da se prijazno pogovarjajo mamice, smo že zvedeli in celo kaj prebrali, da pa »človeček« debatira z dedom o resnih stvareh tako, kot kasneje morda nikoli ne bi šlo, beremo v tem dialoškem romanu v svetovni literaturi prvič...

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Marsikatera mamica in tudi očka se že tedaj, ko čakata otroka, z njim pogovarjata – zakaj se potem ne bi z vnukom vseh devet mesecev »pogovarjal« tudi dedek? Rojstvo vnuka je čudovito darilo, ki polepša in razsvetli življenje. Koliko bi mu ded rad povedal! O tem, kako čudovit je svet, kako so naši odnosi včasih zapleteni in drugič tako preprosti, da že pogled pove vse, kako pomembna je ljubezen, kako lepa je nosečnica, v kateri brsti novo življenje, zakaj ljubimo svoj jezik... Knjiga je napisana v obliki dialoga med dedom in »človečkom«. Neenaka sogovornika sta si v dialogu povsem enakovredna ali še več - približno tako, kot v zgodbi o Malem princu. Dialog ju nosi iz vsakdana v globine in nazaj, da pogovor teče, kot morda ne bo imel več priložnost nikoli kasneje. Topla knjiga je časovna kapsula, ki za otroka ohranja živ spomin časa devetih mesecev, hkrati pa tudi ljubezensko pismo deda, moža in očeta v eni osebi.

Založba Celjska Mohorjeva družba, 2010
Mehka vezava, 143 strani
Mere: 21,5 x 12,5 cm
ISBN: 978-961-218-884-9
 

v košarico
Namesto: 17,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 6,00 €

Božične pesmi, CD za otroke

Kaj bolj pričara božično vzdušje kot prav božične pesmi?  Na CD plošči so zbrane pesmi Želimo vam srečen božič, Jingle Bells, Sveta noč... in še mnogo drugih.

v košarico
Cena: 6,00 €

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,95 €

Vrč za vodo s filtrom za prečiščevanje vode

Vrč za vodo s filtrom čisti vodo iz domačega vodovoda. BWT filter Iz vode slabše kakovosti odstrani škodljive snovi: klor, težke kovine (kot je svinec), organske nečistoče in pesticide in manjša nastajanje vodnega kamna.

v košarico
Namesto: 29,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Posebne izdaje Nosečnost

Revije Nosečnost so za nosečnice in bodoče mlade starše vedno aktualne. Naročite lahko posebne izdaje Nosečnost iz let 2018, 2019 in 2020.
 

v košarico
Cena: 4,00 €

Posebne izdaje Novorojenček

Revije Novorojenček so za mlade starše vedno aktualne. Naročite lahko posebne izdaje Novorojenček iz let 2018, 2019 in 2020.
 

v košarico
Cena: 4,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.