Piton na kolesu

Boštjan Istenič

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
Pravijo, da se človeku film celotnega življenja v glavi odvrti, tik preden umre. Marku Furlanu se je, tik preden se je znova rodil.

Kaj imajo skupnega odločen albanski lastnik verige pekarn, zlatar, ki ne more iz kože ostarelega plejboja, mila in čedna mlada frizerka, zasebni detektiv v pisani srajci, babica sočnega jezika, mednarodni dvojec goljufov in pošten mladenič, ki se ničesar več ne spomni? In kako se je na kolesu sredi Ljubljane znašel čisto pravi piton? Zgodba, polna dramatičnih zasukov in zabavnih pripetljajev, usodno poveže glavne in malo manj glavne junake. Njihovo iskanje odgovorov pa nas spomni, da se živemu človeku res lahko vse zgodi, po možnosti ravno takrat, ko to najmanj pričakuje. V romanu se razkriva avtorjev izjemni občutek za humor in akcijo ter prav posebna sposobnost vživljanja v na videz vsakdanje like.

Boštjan Istenič, rojen leta 1965 v Ljubljani, je univerzitetni diplomirani novinar, ki je v žurnalizmu že skoraj trideset let. Trenutno je namestnik odgovornega urednika Nedeljskega dnevnika, sicer pa je bil dolga leta novinar in urednik športne redakcije Dnevnika in tednika Hopla. Sukanje črk in besed po papirju ali zaslonu mu torej ni tuje, a je vseeno trajalo kar dolgo, da se je ojunačil in spustil v literarne vode. Piton na kolesu je pisateljski prvenec (če zanemarimo malodane ilegalno črtico Lev in tiger, ki jo je pri rosnih petih letih natipkal na pisalni stroj Continental).

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Duhovit detektivski roman, ki se dogaja v naši prestolnici tukaj in sedaj, med (skoraj) vsakdanjimi ljudmi, »facami« iz bližnje soseščine, je prvenec novinarja Boštjana Isteniča. Bere se kot scenarij za film, v katerem se sproži plaz nepredvidljivih dogodkov, potem ko študent filozofije, ki bi moral zgolj poskrbeti za hrano sosedinega pitona, žival odpelje seboj s kolesom v trgovino, da ne bo tako osamljena, ker ni gospodarice. Študent je skrivno zaljubljen v svojo ljubko frizerko... in v soseščini je še mlad moški, ki je odprl majceno pekarno, nova pekarna pa gre v nos glavi albanske družine, ki ima v lasti mestno verigo pekarn... in tu je še babica, ki jih ima več za ušesi, kot kakšna mladenka... in zasebni detektiv, ki je tak čudak, da ga ni težko izslediti... Avtor poveže pisan šopek oseb in nato tako spretno obrača dogodke, da je roman ravno prav nepredvidljiv. To je detektivka, ki jo vzameš v roke, ko si zaželiš sprostitve – in se imaš imenitno.

Založba Ocean, 2015
Mehka vezava, 208 strani
Mere: 20 x 14 cm
ISBN: 978-961-93836-2-9


 

v košarico
Namesto: 19,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Ne spreglejte

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,95 €

Vrč za vodo s filtrom za prečiščevanje vode

Vrč za vodo s filtrom čisti vodo iz domačega vodovoda. BWT filter Iz vode slabše kakovosti odstrani škodljive snovi: klor, težke kovine (kot je svinec), organske nečistoče in pesticide in manjša nastajanje vodnega kamna.

v košarico
Namesto: 29,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.