Krik Rdeče kapice

Beate Teresa Hanika

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
Malvina je trinajstletna deklica. Nedavno ji je umrla babica in zato mora pogosto sama obiskovati svojega dedka, ki je večkrat »bolan«, predvsem pa nenehno osamljen. Toda Malvina ima strašanski odpor do teh obiskov, kar pa ne zanima nikogar v njeni družini. Malvinina mama, ki jo pestijo stalni glavoboli in je več odsotna kot prisotna, njen oče, ki je precej nepriljubljen učitelj biologije in večino časa slabe volje, njena starejša sestra Anna in brat Paul se vsi strinjajo, da pretirava, da jo dajejo pubertetniške muhe in bi se do dedka ne smela tako obnašati, saj je le star in osamljen in potrebuje sočutje. Nihče je ne jemlje resno.
Dejstvo, da Malvina ne želi biti v bližini svojega dedka, pa ima svoj tehten razlog. Dedek Malvino namreč sili v svoje naročje, jo poljublja, se jo dotika tudi po prsih. Včasih ji uspe, da se mu izogne, največkrat pa žal ne. Zdaj, ko babice ni več, je vzdušje pri dedku še bolj grozljivo.
Malvinina najboljša prijateljica Lizzy, s katero se redno dobivata v stari razpadajoči vili, ne ve ničesar o Malvinini temni skrivnosti. Tudi Trček, fant, ki mu je Malvina všeč (in on njej) in s katerim se začne družiti med velikonočnimi počitnicami, ko Lizzy odpotuje z mamo, nima pojma o tem, kaj mora Malvina prestajati. On ji nadene ime Rdeča kapica, ker jo vsak dan vidi, kako nese dedku kosilo. Le dedkova soseda, Poljakinja Byczkova, sluti, kaj se v resnici dogaja ...

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Založba Miš izdaja zbirko Zorenja, knjige za odraščajoče in za odrasle, ki nočejo pozabiti, kako je biti na pol otrok na pol odrasel. Toplo jo priporočam mladini! Pa staršem, ker se lahko kdorkoli znajde v podobnih stiskah kot junaki teh knjig. In vsem, ki z otroki delajo kot učitelji, da si ostrijo posluh za znake stisk odraščanja, ki jih v dirki za »rezultati« lahko spregledamo. Ta knjiga govori o trinajstletnici, ki postane žrtev... Ne! Ki kljub spolni zlorabi v družini NE postane žrtev, ker najde v sebi moč, da se upre. Trinajstletnica v grozljivem gozdu bolnih strasti, laži in sprenevedanja! Deklica ob tem spozna, da se moraš vedno najbolj zanesti nase, da ni mogoče zaupati komurkoli, in da je pomembno imeti vsaj enega prijatelja.

Založba Miš, 2016
Trda vezava, 210 strani
Mere: 20,5 x 14,5 cm
ISBN: 978-961-272-210-4

v košarico
Namesto: 25,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Ne spreglejte

Dragi Vincent

Knjiga je še nerabljena! Tara je tako nadarjena za slikarstvo, da se s podporo učiteljice pripravlja za sprejem na likovno akademijo. Sicer pa je njeno življenje kaos, naporno delo in čustvena praznina. Pri sedemnajstih je negovalka negibnemu očetu, živemu truplu, ponoči za preživetje družine dela v domu za ostarele. Z mamo, hladno in ostro kot britev, sta sovražnici. Najhuje pa je, da ne more preboleti smrti starejše sestre...

v košarico
Namesto: 27,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Iskanje izgubljenega fanta

Knjiga je še nerabljena! Daša in Igor sta dobro situirana zakonca srednjih let, ki za kuliso idealnega para, vsak na svoj način, žalujeta zaradi izgube sina. Od njegove smrti je minilo sedem let, ki so se postopno spremenila v pot medsebojnega obtoževanja, odtujevanja in nerazumevanja. V središče njunega monotonega odnosa poseže Dašina odločitev, da začne ob vikendih k njima prihajati trinajstletni Sean iz zavoda za mladoletnike.

v košarico
Namesto: 14,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.