Zdravilne zgodbice – 2. del - Jezikanje – ljubosumje - deljenje igrač in več

Petra Julia Ujawe, ilustracije Anita Pertoci

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
V drugi knjigi zdravilnih zgodbic najdete štirinajst zgodbic, ki vam bodo v podporo in pomoč pri premagovanju najbolj pogostih težav predšolskega obdobja (izbirčnost pri hrani, deljenje igrač, strah pred zobozdravnikom, ljubosumje, nespoštljivost,…) in dve, ki spodbujata otrokov naravni razvoj do vstopa v šolo (spodbujanje samoiniciativnosti in vztrajnosti ter spodbujanje pozornosti).

Pred vstopom v šolo otrok doživlja intenziven telesni, čustveni in psihosocialni razvoj. V tem obdobju osvaja socialno prilagodljivo vedenje, kar pomeni, da se mora naučiti sodelovati z drugimi, deliti igrače in primerno izkazovati svoja čustva. Zdravilne zgodbice jim na najnaravnejši način pomagajo premagati težave in ovire, s katerimi se srečujejo pred vstopom v šolo. Spisane so s skrbno izdelanimi jezikovnimi vzorci, ki krepijo pozitivna vedenja in pomagajo razreševati težave, junaki v zgodbicah pa so izbrani tako, da nagovarjajo otrokovo naraščajočo domišljijo.

Starši lahko ob skupnem branju z otroki preverijo zdravilnost posameznih zgodbic, obenem pa jim zgodbice nudijo priložnost za iskren in spoštljiv pogovor z otroki o določeni temi. Še posebno vrednost imajo zgodbice, ki se osredotočajo na podporo otrokovemu razvoju. Dr. Maša Vidmar, psihologinja

Zelo sem se razveselila drugega dela Zdravilnih zgodbic, saj otroci odraščajo in se zato srečujejo z drugačnimi stiskami kot v jasličnem obdobju. Prebiramo jih tudi v vrtcu in z njihovo pomočjo spodbujamo pogovor o čustvih in stiskah. Jana Fleišer, zasebni vrtec Dobra teta

Zdravilne zgodbice so z eno besedo - čudovite! ... Vsekakor so postale in ostajajo reden repertoar naših večernih pravljic. Nuška Drašček, pevka

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Poznate »zdravilne zgodbice«? To so kratke zgodbice, v katerih otroci, odrasli in oživljeni predmeti doživljajo enake stiske, skrbi in veselje, enaka čustva, kot jih vaš otrok. Namen zgodbic je, da otrok v njih prepozna podobnost s seboj, podoživi pravljično situacijo in najde razrešitev (olajšanje) zase. Zgodbice so namenjene predšolskim otrokom, ki so v obdobju intenzivnega telesnega, čustvenega in psihosocialnega razvoja. Naučiti se morajo sodelovanja z drugimi, deljenja, primernega izkazovanja čustev, samouveljavljanja in prilagajanja. Namen zgodbic je pomagati otroku - sprožiti iskren pogovor in utrditi pozitivno vedenje. Mia Bone, Petra Julia Ujawe, ilustracije Anita Pertoci, založba Didakta.

Založba Didakta, 2015
Trda vezava, 156 strani
Mere: 27 x 21,5 cm
ISBN: 978-961-261-392-1


 

v košarico
Namesto: 24,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 8,00 €

Anja in Nik: Prvič v šoli

Glavna junaka Anja in Nik v sedmih prikupnih ilustriranih zgodbah spoznavata, kako je v šoli. Dobra ideja za darilo prvošolčkom!

v košarico
Cena: 12,90 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Pojdi z menoj S pesmijo po Sloveniji + CD

Knjiga je še nerabljena! Knjiga, ki bralca in poslušalca popelje na popotovanje po Sloveniji ob glasbi 18 slovenskih ljudskih pesmi v priredbi Blaža Puciharja, z ilustracijami Damijana Stepančiča in s spremno besedo Dušice Kunaver. Pojdi z menoj... v deželo, kjer rasteta nagelj in rožmarin. Kjer je pesem lahko vesela, žalostna, ljubezenska ali šegava. Dodana je zgoščenka s pesmimi iz knjige. 

v košarico
Namesto: 37,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 19,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.