Zvezde in makova zrna, matematika v pravljici

Romana Romanišin, Andrij Lesiv

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
Dorin svet je nenavaden in čaroben, saj ga naseljujejo števila, števke in formule. Ker s preštevanjem rada meri vse, kar jo obkroža, tudi veliko stvari spoznava. Tako pred spanjem namesto preprostih slončkov prešteva neobičajne živali iz oddaljenih krajev, radovednost pa usmerja njen pogled tudi v oddaljene kotičke veseolja. Ji bo zahtevna naloga, ki si jo je zastavila, uspela?

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Dorina starša sta matematika, pa tudi njuna mala deklica že sluti čudoviti svet matematike, ki jo obdaja povsod, kamorkoli se ozre. Doma, v parku, na nočnem nebu... Dora opazi labirint v parku, iz 65 zrnc maka zna oblikovati obris svojega zajčka Pitagore, ponoči pa s teleskopom opazuje zvezde. Rada bi jih preštela, saj šteje vse, kar zagleda. Toda zakaj ni mogoče prešteti prav vsega na svetu, na primer, kapljic vode v jezerih in morju, če pa poznamo toliko števil, formul in enačb? Bi to Dori lahko uspelo? Knjiga skozi nežno pripoved otroke vabi v čudoviti svet matematike. Zanimive ilustracije nakazujejo povezavo matematike in vidno zaznavnega sveta. Romana Romanišin, Andrij Lesiv, založba Malinc.

Založba Malinc, 2016
Trda vezava, 22 strani
Mere: 22,5 x 20,5 cm
ISBN: 978-961-6886-20-8

v košarico
Namesto: 17,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Ne spreglejte

Snežna kraljica, CD za otroke

Čudovita pravljica H. C. Andersena, ki jo pripovedujejo priznani slovenski dramski igralci.

v košarico
Cena: 8,00 €

Čarovnica Čirimbara, CD za otroke

Pravljica Franceta Bevka o čarovnici Čirimbari, ki jo odlično interpretirajo Mila Kačičeva, Ivo Ban, Alja Tkačeva, janez Albreht, Jana Osojnik in drugi veliki slovenski igralci.

v košarico
Cena: 8,00 €

Anja in Nik: Prvič v šoli

Glavna junaka Anja in Nik v sedmih prikupnih ilustriranih zgodbah spoznavata, kako je v šoli. Dobra ideja za darilo prvošolčkom!

v košarico
Cena: 12,90 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.