Taša

Irena Velikonja

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
Irena Velikonja je vrhunska slovenska pisateljica za mladino. Za svoj prvi roman Poletje na okenski polici je dobila najvišje slovensko priznanje za otroško in mladinsko literaturo Večernica (2007). Omenjenemu mladinskemu romanu so sledili še štirje,same uspešnice. Roman Taša pa je zagotovo avtoričino najbolj eksplozivno delo do sedaj. Dobesedno! V njem bo bralec odkril, kako skrajnih dejanj so sposobni mladi, da pritegnejo pozornost, kadar so v težavah.

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Mladinski roman Irene Velikonja prepleta zgodbe štirih sošolcev, treh fantov in dekleta. Pričeli so prvi letnik gimnazije, kar pomeni, da so nepreklicno zaključili otroštvo in postali mladostniki. Hladna razredničarka jim že na začetku pove, da vsi ne bodo končali letnika. Kdo bo odpadel iz igre življenja že takoj po startu? Odrasli iz lastnih izkušenj vemo, da je imela razredničarka prav. V vsakem razredu prvošolcev sedi septembra nekaj tistih, ki bodo življenje zavozili. Avtorica pronicljivo razgrinja razloge, zakaj se tako zgodi. Zakaj bistra dekleta pristanejo na robu družbe. Zakaj se nekateri ne spravijo k učenju. Zakaj nekateri nimajo prijateljev, čeprav so sijajni na številnih področjih. Zakaj se v teh letih skoraj vsi zaprejo vase tudi pred domačimi. Vendar je šolski uspeh zgodbi le za okvir, za preverjanje enega od vidikov uspešnosti. Kot se izkaže v romanu, sploh ne najpomembnejšega. Priporočam staršem in učiteljem! Založba Mladika.

Založba Založba Mladika, 2015
Trda vezava, 156 strani
Mere: 21 x 16 cm
ISBN: 978-961-205-225-6
 

v košarico
Namesto: 22,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 16,00 €

Ne spreglejte

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.