Zakaj sem jaz jaz? - Krščanski pogled na pomembna vprašanja o človeku

Gwenaëlle Boulet in drugi, ilustracije Clotka in drugi

Knjiga je še nerabljena!

O knjigi:
Odprto in spodbudno razmišljanje o življenju! Delo francoskih avtorjev je namenjeno otrokom. Temeljna življenjska vprašanja, ki si jih začnemo postavljati v teh rosnih letih – in si jih potem postavljamo do konca življenja – osvetljuje v luči krščanske etike. Odkrito, odprto in spodbudno razmišljanje o življenju!
Otroci si zastavljajo veliko vprašanj in radi razmišljajo. Knjiga prinaša izbor nekaterih zanimivejših filozofskih vprašanj o življenju in ponuja izvirna izhodišča za razmišljanje. Zakaj sem jaz jaz? Dekleta in fantje – kdo smo? Kaj je družina? Kako pomembni so v življenju prijatelji? Kaj je tisto, kar nas resnično osrečuje? Kaj je ljubezen? Zakaj nas je kdaj strah? Kaj pomeni uspeti v življenju? Avtorji k vsaki od tém pristopajo na filozofski način in pri tem izhajajo iz krščanskih vrednot. Kakšne odgovore na ta vprašanja lahko najdemo v Svetem pismu? Kako je o tem govoril Jezus? V tej luči razmišljamo o vélikih življenjskih vprašanjih. To, da smo kristjani, namreč ne pomeni le, da verujemo v Boga, ampak da krščanski pogled na svet tudi živimo.

O avtorjih:
Sodelavci francoske katoliške revije Filotéo (avtorice: Gwenaëlle Boulet, Anne-Laure Fournier-Le Ray, Marine Gérald de Malartic, Sonia Goldie, Lucie Tour, Noélie Viallet, in ilustratorji: Clotka, Clément Devaux, Nicolas Hubesch, Martin Jarrie, Pascal Lemaître, Frédéric Rébéna, Béatrice Rodriguez, Anne Simon), namenjene otrokom, so strokovnjaki različnih humanističnih smeri. Odprtost in argumentiranost njihovih stališč tudi v naš prostor prihaja kot dobrodošla osvežitev.

Založba Celjska Mohorjeva družba, Društvo Mohorjeva družba, 2016
Trda vezava, 132 strani
Mere: 25,5 x 19,5 cm
ISBN: 978-961-278-305-1


 

v košarico
Namesto: 23,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 8,00 €

Jaz, Elvis Riboldi

Knjiga je še nerabljena! Elvis zmore v en sam dan stlačiti toliko neumnosti in lumparij, da je resnična zgaga. Zapleta se v težave v šoli, doma, med sosedi in sošolci. Knjiga na izviren način in zelo duhovito predstavi hiperaktivnost in kot kombinacija besedila in stripa zagotavlja dodatno zabavo ob branju. 

v košarico
Namesto: 19,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Jona v stiski / Jonás en apuros, dvojezična slikanica

Knjiga je še nerabljena! Jona si zelo želi čokoladnega jajca, toda njegova mama v slaščičarni nakupuje druge slaščice. Medtem ko se pogovarja s slaščičarko, pa Jonova roka kar sama stisne jajce v žep. Ojoj! Kaj pa sedaj? Dvojezična špansko slovenska slikanica lahkotno in otrokom primerno, toda vsebinsko tehtno, obravnava napačno dejanje in čustva, ki otroka ob tem prevzemajo, na koncu pa nevsiljivo ponudi rešitev. 

v košarico
Namesto: 15,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.