Črno belo

Žiga X. Gombač, ilustracije Damijan Stepančič

Knjiga je še nerabljena!

O knjigi:
Črno belo je zgodba o beli družini, ki živi v beli hiši sredi belega mesta, ki nujno potrebuje barve.
Črno belo je zgodba o sprejemanju drugačnosti, o predsodkih, ki krojijo naša življenja in nas omejujejo, hkrati pa je zgodba o iskanju barv v črno-belem svetu – v »svetu, ki nujno potrebuje barve«, če uporabimo kar citat iz Gombačevega romana NK Svoboda. Aktualna in pereča družbena problematika je mojstrsko prenesena v literarni jezik, Stepančičeva domišljena ilustracija, ki v ospredje postavlja podrobnosti črno-belega sveta, pa Gombačevo besedilo le še nadgrajuje. Ilustratorjeva osredotočenost na podrobnosti je lep kontrast ozkogledosti črno-belega pogleda na svet in besedilo še dodatno opomenja.

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
V lepi beli hiši sredi belega mesta živi bela družina. Oče, mama, hči in sin so mirni, prijazni ljudje, a tako kot vsi prebivalci belega mesta se tudi oni strašno bojijo vsega, kar je črno. Tako jih je strah črne noči, da nikoli ne pogledajo v črno nočno nebo. O tem, kakšno je, kar je črno, so slišali le najbolj črne zgodbe. Predstavljajte si njihovo grozo, ko jih je nekega jutra na pragu pričakal kot oglje črn mačkon! Kaj naj storijo? Slikanico Žiga X. Gombača z imenitnimi črno belimi ilustracijami Damijana Stepančiča je mogoče razumeti na različnih ravneh. Lahko je tudi izhodišče za pogovor o različnih strahovih in predsodkih.

Založba Miš, 2017
Trda vezava, 31 strani
Mere: 19,5 x 19,5 cm
ISBN: 978-961-272-248-7

v košarico
Namesto: 25,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 6,00 €

Anja in Nik: Prvič v šoli

Glavna junaka Anja in Nik v sedmih prikupnih ilustriranih zgodbah spoznavata, kako je v šoli. Dobra ideja za darilo prvošolčkom!

v košarico
Cena: 12,90 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.