Če je to ljubezen

Mihajlo Pantić

Knjiga je še nerabljena!

O knjigi:
Pravzaprav šteje čisto vse. Mihajlo Pantić (1957) sodi med reprezentativne in tudi najbolj priljubljene srbske pisce kratke proze srednje generacije. Pantićeva kratka zgodba se utemeljuje v čehovski in carverjevski paradigmi, obenem pa je vase vsrkala in nadgradila glavne tokove srbske, tako starejše kot moderne pripovedne tradicije. Ne glede na to, da je ta pisava bolj ali manj vpadljivo posejana z medbesedilnimi drobci, upoveduje in pripoveduje pristno izkustvo in usodo v sodobni urbani svet vrženega posameznika. Teme ljubezni, smrti, bolečine, medčloveških odnosov, izgube in resigniranosti so upovedovane brez visokopoteznih zamahov – pristno, transparentno, odmerjeno. Vzdušje in intonacija teh zgodb vibrirata v sordiniranem tragičnem občutju in (jedkem) humorju, ki pa le poredkoma preraste v izrazit cinizem. Značilno paradigmo urbane kratke zgodbe Pantić razvija od prvenca Kronika sobe (1984) naprej in je odtlej objavil še devet zbirk, ki so prejele številne nagrade, med drugim tudi Andrićevo nagrado za najboljšo kratkoprozno zbirko (2003). Pričujoči prevod predstavlja avtorjev izbor iz »novobeograjske trilogije« Novobeograjske zgodbe (1994), Sedmi dan košave (1999) in Če je to ljubezen (2003).

 

Založba LUD Literatura, 2010
Mehka vezava, 191 strani
Mere: 23 x 13,5 cm
ISBN: 978-961-6717-49-6

 

v košarico
Namesto: 21,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 8,00 €

Božične pesmi, CD za otroke

Kaj bolj pričara božično vzdušje kot prav božične pesmi?  Na CD plošči so zbrane pesmi Želimo vam srečen božič, Jingle Bells, Sveta noč... in še mnogo drugih.

v košarico
Cena: 8,00 €

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.