Tisoč gričev – Vnovično rojstvo Ruande in mož, ki je sanjal o tem

Stephen Kinzer

Knjiga je še nerabljena!

O knjigi:
Ruanda je nebeško lep košček zemlje, zelena in rodovitna, od nekdaj znana kot »dežela tisočerih gričev«. Hkrati pa prežeta z napetostmi in zametki strahu.
Leta je 1994 je v tej deželi divjal najbolj grozljiv genocid po holokavstu, ki pa ga je na žalost svet opazoval križem rok. Takrat si je le malokdo upal sanjati, da bo ta država kmalu zaplula v mirnejše čase in da bo celo veljala za eno najperspektivnejših držav tretjega sveta. Morilci in preživeli so stopili na osupljivo pot sprave. Ruandski predsednik Paul Kagame je s svojo odločnostjo in radikalnimi idejami poskrbel, da se lahko sedaj dežela pobaha z zelo uspešno ekonomijo, ki pa presenetljivo temelji na azijskih modelih.
V tej knjigi novinar, avtor številnih uspešnic pripoveduje napeto zgodbo Paula Kagameja, ki je s svojo uporniško vojsko zaustavil genocid in s svojo vlado iz Ruande naredil novo zvezdo Afrike.
Kagame je odrasel kot ubog begunec, oblikoval eno najbolj drznih operacij v zgodovini tajnega vojskovanja, nato pa postal vizionarski voditelj z radikalnimi idejami o tem, kako se revne države lahko izvlečejo iz bede.
Kagamejeva neverjetna zgodba je v knjigi Tisoč gričev opisana bolj podrobno kot kje drugje.
Polna strašnih pripovedi o gverilskem bojevanju, srh vzbujajočih opisov genocida, ki ga je izvedla ruandska vlada, in navdihujočih zgodb o tem, kako se uničen narod lahko vnovič postavi na noge – Tisoč gričev je močna, presunljiva knjiga, ki vam ne bo dala miru.

Založba Gnostica, 2009
Mehka vezava, 328 strani
Mere: 24 x 17 cm
ISBN: 978-961-229-105-1

v košarico
Namesto: 28,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Ne spreglejte

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.