Narkotiki

Stanislaw Ignacy Witkiewicz

Knjiga je še nerabljena!

O knjigi:
Znamenita knjiga Narkotiki je prvič izšla leta 1932. Avtorjeva razmišljanja so aktualna tudi danes. Stanislaw Ignacy Witkiewicz je bil dolga leta zagovornik "svobodne ustvarjalnosti" in pristaš vzvišene Umetnosti, z Narkotiki pa je stopil na področje družbenega angažmaja. Narkotiki se od siceršnjega pisateljevega opusa ločijo po svojem publicističnem značaju. Delo je nekoliko razdeljeno: po ostri obsodbi nikotina in alkohola, ki po pisateljevem mnenju rojakom jemljeta voljo in življenjski elan, in kokaina, spisih, katerih proti propaganda pogosto balansira na meji med resnostjo in svojstvenim komizmom, sledi natančen popis avtorjevih vizij pod vplivom pejotla. Knjiga Narkotiki je prvič izšla leta 1932 pod naslovom Nikotin - Alkohol - Kokain - Pejotl - Morfij - Eter + Appendix. Slovenski prevod ne obsega celotnega dela.


Založba LUD Šerpa, 2009
Mehka vezava, 157 strani
Mere: 16 x 12 cm
ISBN: 978-961-6699-04-4

v košarico
Namesto: 10,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Ne spreglejte

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.