Šest klobukov razmišljanja

Edward de Bono

Knjiga je rabljena, a odlično ohranjena. 

O knjigi:
Mednarodna uspešnica, ki je spremenila način razmišljanja najbolj uspešnih ljudi na svetu. USPEH V POSLU JE ODVISEN OD TEGA, KAKO DOBRO RAZMIŠLJATE

Šest klobukov razmišljanja vam bo pomagalo k boljšemu razmišljanju – s svojim originalnim, praktičnim in pozitivnim pristopom k sprejemanju odločitev in raziskovanju novih idej. S pristopom, ki so ga uspešno osvojili in posvojili že tisoči direktorjev, učiteljev in političnih voditeljev po vsem svetu.

»Glavna ovira razmišljanju je zmeda,« piše Edward de Bono, že dolgo priznan kot svetovna avtoriteta na področju konceptualnega razmišljanja in učenja razmišljanja kot veščine. »Preveč stvari želimo naenkrat. V nas se gnetejo čustva, informacije, logika, upanje in kreativnost... Kot če bi žonglirali s preveč žogicami.« Rešitev? De Bono proces razmišljanja razčleni na 'šest klobukov razmišljanja':
BEL KLOBUK: nevtralen in objektiven, zanimajo ga dejstva in številke
RDEČ KLOBUK: čustven pogled
ČRN KLOBUK: previdno in pazljivo, klobuk 'hudičevega odvetnika'
RUMEN KLOBUK: sončen in pozitiven
ZELEN KLOBUK: povezan s plodno rastjo, kreativnostjo in novimi idejami
MODER KLOBUK: hladen, barve neba, nad vsemi ostalimi – klobuk organiziranja

S študijo primerov in zgledi iz resničnega življenja dr. De Bono odkriva pogosto presenetljiv način, kako nas lahko premišljeno igranje vlog nauči boljšega razmišljanja. Ponuja močno, a preprosto orodje, ki ga lahko uporabite pri ustvarjanju ozračja jasnejšega razmišljanja, izboljšane komunikacije in povečane kreativnosti. Njegova knjiga je poučna in navdihujoča za vse, ki morajo sprejemati odločitve – bodisi v poslu bodisi v življenju.


Založba New Moment, d.o.o., 2005
Mehka vezava, 173 strani
Mere: 20 x 20 cm
ISBN: 1580-1322

 

v košarico
Namesto: 20,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Ne spreglejte

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,95 €

Vrč za vodo s filtrom za prečiščevanje vode

Vrč za vodo s filtrom čisti vodo iz domačega vodovoda. BWT filter Iz vode slabše kakovosti odstrani škodljive snovi: klor, težke kovine (kot je svinec), organske nečistoče in pesticide in manjša nastajanje vodnega kamna.

v košarico
Namesto: 29,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.