Limonada slovenica - Ena zelo hudobna komedija v treh aktih in z enim epilogom

Vinko Möderndorfer

Knjiga je še nerabljena!

O knjigi:
Limonada slovenica na satiričen način razgalja politično stvarnost, razkrinkava pritlehno in egoistično politiko. V njej spoznamo uspešnega doktorja ekonomije Vasilija, ki se po dvajsetih letih bivanja v Ameriki vrne v Slovenijo, da bi raziskoval vzhodno-evropsko gospodarstvo. Načrte mu prekriža dogajanje v parlamentu, kjer se ne morejo dogovoriti, kdo bo prevzel vodstvo države, in nenadoma tako vlada kot opozicija vidita rešitev v tretjem človeku, v Vasiliju. Profesor, ki ima svojo skrivnost, je do političnega dogajanja zadržan, toda lepa Helenca, v katero se slepo zaljubi, ga potegne v politični vrtiljak.

Založba Mladinska knjiga, 2011
Mehka vezava, 140 strani
Mere: 19 x 12,5 cm, 177 g
ISBN: 978-961-01-1793-3

v košarico
Namesto: 11,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 7,00 €

Ne spreglejte

Slava – Roman v devetih zgodbah

Knjiga je še nerabljena!  Kehlmann postreže z devetimi zgodbami, ki se dogajajo tukaj in sedaj, v času komunikacijske tehnologije. V delu srečamo posameznike, katere povezuje razpad njihovih identitet, pri čemer igrajo ključno vlogo sodobna komunikacijska orodja, mobilni telefon in internet. Devet ločenih usod se preplete v roman, poln bistroumnih in parodičnih dialogov, začinjenih z značilno Kehlmannovo ironijo in humorjem.

v košarico
Namesto: 3,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 2,00 €

Tek za začetnike

Knjiga je še nerabljena! Ne glede na to, zakaj bi začeli s programom teka, boste v tem priročniku prav gotovo našli odgovore na vaša vprašanja. Izvedeli boste, kako povečati moč in vzdržljivost, najti motivacijo in si postaviti realne cilje. Dobili boste nasvete, kako izbrati prave tekaške copate, pravilno jesti in se izogniti bolečinam v mišicah in poškodbam. Predvsem pa knjiga nudi program, ki vas korak za korakom vodi do tekaških dosežkov. Jedro knjige Tek za začetnike je osnovni trinajsttedenski program vadbe, ki je kombinacija hoje in teka in je na prvi pogled videti zelo preprosta, vendar zagotavlja pravo kondicijo predvsem začetnikom in manj vztrajnim, saj upošteva naše zmožnosti.

v košarico
Namesto: 22,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 11,50 €

Zdaj pa : Ljubljana, tuji avtorji o naši prestolnici

Knjiga je še nerabljena! Kako so vidni svetovni avtorji videli Ljubljano v drugi polovici 20. stoletja? Urednik knjige Aleš Šteger je zbral več kot 70 tekstov uglednih avtoric in avtorjev iz vsega sveta, ki so nastali pretežno v preteklih 30 letih in od katerih jih je velika prvič prevedena v slovenščino prav za to knjigo. Med hvalnicami in zbadljivo kritiko, lucidnimi observacijami in pesniškimi zmotami se giblje živ preplet pesmi, pričevanj in kratkih zgodb o Ljubljani...

v košarico
Namesto: 3,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 2,00 €

Stava, roman

Knjiga je še nerabljena! Zaradi Angeline stave preživita z Robertom skupaj neobičajen in pester večer. Toda ona ga ne želi več srečati ter se že na samem začetku njunega znanstva odloči, da bo zanj ostala anonimna. Predstavi se mu v precej čudni luči in z docela neresničnimi podatki. Nasprotno - Angela napravi na Roberta poseben vtis. Ponovnega srečanja z njo se veseli. Potem pa ugotovi, da je ne more najti...

v košarico
Namesto: 10,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.