Giuseppe Lorusso
Knjiga je še nerabljena!
Založnik o knjigi:
Od Grčije do Maroka, od Provanse do Sicilije, od Turčije do Španije – dežele Sredozemlja imajo eno kuhinjo, ki se prikazuje v neskončno raznovrstnih različicah. Kljub temu, da je dolga stoletja veljala za revno in ne preveč slastno, se je zadnje čase povzpela v sam vrh modnih trendov gastronomije in začela narekovati svoje osnovne principe: sestavine, način priprave, začimbe. Ponovno odkrivanje, ki združuje tako amaterske kuharje kot velike kuharske mojstre, je treba pripisati neskončni in domišljije polni gastronomski kulturi dežel, ki jih obliva Sredozemsko morje, pa tudi njeni naravni težnji k »zdravosti«, zaradi katerih strokovnjaki govore celo o »mediteranski dieti«.
V pričujoči knjigi je bistvo mediteranske kuhinje prikazano ne samo skozi njene najbolj avtentične recepte, temveč tudi skozi avtorjeve komentarje, v katerih mrgoli zgodovinskih dejstev, kulinaričnih namigov in zanimivosti. Ob vsakem receptu je navedena tudi pijača, ki se k jedi najbolj poda.
Založba: Didakta, 2009
Trda vezava, 233 strani
Mere: 27 x 22,5 cm
ISBN: 978-961-261-096-8