Lepopis

Pavao Pavličić

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
V romanu Lepopis je prehajanje fikcije v fakcijo in nazaj še potencirana z nepreglednim številom memoarskih besedil, ki prispejo na natečaj Društva hrvaških književnikov in ki tvorijo diskurzivni (avto)poetični del, ter z resničnimi oziroma fikcijskimi literarnimi osebami. Prvo-osebni pripovedovalec je Pavao Pavličić, ki je hkrati resnična oseba in tudi literarna oseba. Poleg njega se pojavljajo še druge resnične osebe, ki so hkrati tudi literarne, na primer pisateljica Dubravka Ugrešić, pisatelj Goran Tribuson, urednik Zlatko Crnković, kritik Velimir Visković.
Skoraj vse osebe se pojavljajo kot resnične in kot fiktivne, so del fakcije in del fikcije. Dubravka Ugrešić v fikciji postane Zlata Dubravečki, Goran Tribuson Zoran Trumbetaš, Velimir Visković Želimir Lisković. V romanu sedi pripovedovalec Pavao Pavličić s prijateljem Zoranom Trumbetašem na trgu v središču Zagreba in opazuje, kako resnična »Dubravka Ugrešić in Goran Tribuson podpisujeta svoje knjige in kako te knjige stopajo v biografije ljudi, ki so jih kupili«.

Založba Družba Piano Založništvo In, 2009
Mehka vezava, 232 strani
Mere: 15 x 23,5 cm
ISBN: 9789616693257

v košarico
Namesto: 14,75 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Ne spreglejte

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.