Poslušalka konjev

Linda Crammond

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Kiri ne preostane po materini smrti dosti več kot samotno bivanje z očetom in občasni obiski njegove nove prijateljice na Wallandovi kmetiji. V svoji razmajani kmečki domačiji sredi močvirnatega področja Romney Marshes na jugovzhodu Anglije se med študijsko odsotnostjo brata Eddieja globoko naveže na njegovega konja Foxyja, ognjeno rdečega lisjaka, s katerim deli oddaljeno luč iz močvirja, zbadanje soli v zraku in udarjanje kopit skozi valove. Toliko bolj, ker je svojega ponija Mousa iz otroštva prerasla, a je dragocen spomin na mater in srečne čase, zato ga obdržijo in ljubeče skrbijo še naprej zanj. Foxfire pa je potomec portugalskega luzitanskega plemenskega žrebca in angleške polnokrvne kobile, kot nalašč ustvarjen za novo tekmovalno disciplino 'eventing'. Toda oče zapade v finančne težave in nekega dne najde Kiri ob prihodu domov Foxyjevo stajo prazno.

Srce ji zatiska žalost in odpravi se na dolgo pot, kjer postane Foxyjeva hlevarka pri tujih lastnikih in v ponižanju in trpljenju čisti staje. Po srečnem naključju zaradi svojega velikega talenta pri delu s konji postane celo gospodarjeva nadomestna tekmovalka v eventingu. Čez drn in strn, med šolo in hlevi, veseljem in žalostjo spozna tudi nove zveste prijatelje, kot je Rominja Roxana in pes Ben, ki ga skupaj rešita iz jarka pred gotovo smrtjo: Čaka pa jo tudi smrtno nevarna pot. Toda pogumno srce in njena dobrota zmagujeta. Najprej po naključju reši Foxyja iz rok konjskega tatu, se poda po njegovih nevarnih sledovih, ter takoj zatem z novim prijateljem iz konjeniškega sveta Samom, ki pokliče na pomoč še svojega brata Roba, osvobodi dragocenega tekmovalnega konja Sun Dancerja, za katerega je razpisana visoka denarna nagrada.

V dresurnem jahanju Kiri ni ravno najbolj blesteča, zato pa ju s Foxyjem pri preskakovanju ovir ni mogoče ustaviti. Zrak je nasičen z galopiranjem, preskakovanjem in adrenalinom. Bosta premagala tudi tigrovo past, trlico in skakalnico ter postala prvaka na mladinskem državnem prvenstvu?

Založba Skrivnost, Boris Drevenšek S.p., 2019
Trda vezava, 240 strani
Mere: 13 x 20,5 cm
ISBN: 9789617048186

v košarico
Namesto: 29,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 20,00 €

Ne spreglejte

Filter za vrč za vodo BWT Longlife Active + Drink - 3 kosi

3 kosi filtrov za vrč za vodo BWT Longlife Active + Drink, ki odstranjujejo klor, težke kovine kot so svinec, baker... Preprečujejo nastajanje vodnega kamna, izboljša okus filtrirane vode, arome čaja in kave. Namenjeni so vrču BWT Perfect Water Active+ Drink 2,7 L, ustrezajo pa tudi vrčem Brita Maxtra.

v košarico
Namesto: 21,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,95 €

Vrč za vodo s filtrom za prečiščevanje vode

Vrč za vodo s filtrom čisti vodo iz domačega vodovoda. BWT filter Iz vode slabše kakovosti odstrani škodljive snovi: klor, težke kovine (kot je svinec), organske nečistoče in pesticide in manjša nastajanje vodnega kamna.

v košarico
Namesto: 29,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.