Življenje z drugačnim otrokom

Za vse, ki bi radi bolje razumeli starše otrok s posebnimi potrebami in jim znali pomagati
Pauline Restoux

Knjiga je še nerabljena! 

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Knjiga je namenjena širšemu družinskemu in prijateljskemu krogu družin z otrokom s posebnimi potrebami, ko ne vemo, kako ravnati. Hočemo pomagati, pa ne znamo pristopiti ali pa se preveč vmešavamo. Knjiga želi tudi vplivati na družbeno podobo, na boljše sprejemanje in razumevanje drugačnih. Če želimo razumeti starše drugačnega otroka in jim pomagati, nas mora najprej zanimati, kaj doživljajo, hkrati pa se moramo znebiti svojih predsodkov in pomagati s konkretnimi dejanji. Zato so v knjigi zbrana poleg praktičnih nasvetov tudi številna krajša pričevanja, pisma in literarni utrinki, ki osvetljujejo odgovore na vprašanja kot sta: Kaj je invalidnost? Kako se odzvati in kaj reči, ko izvemo za novico o bolezni? Knjiga želi drugačnemu otroku in njegovim staršem pomagati, da najdejo ustrezno mesto med nami. Odgovarja na vprašanja, ki si jih staršem ne upamo postaviti.

Založnik o knjigi:
Če želimo razumeti starše drugačnega otroka in jim pomagati, nas mora zanimati, kaj doživljajo, hkrati pa se moramo znebiti svojih predsodkov in pomagati s konkretnimi dejanji. Le tako bomo lahko s skupnimi močmi ustvarili razmere za dostojno življenje otroka.
Kaj je invalidnost? Kako se odzvati in kaj reči, ko izvemo za novico o bolezni? Kje najti informacije? Kako razbremeniti starše in jim pomagati, da se izkopljejo iz osame? Prizadetost ali huda bolezen pretrese vso družino, pa tudi njeno neposredno okolico, včasih tako zelo, da se vezi, ki so bile prej videti trdne, pretrgajo. Knjiga želi drugačnemu otroku in njegovim staršem pomagati, da najdejo ustrezno mesto med nami. Odgovarja na vprašanja, ki si jih staršem ne upamo postaviti, in ponuja praktične nasvete o tem, kako olajšati njihovo vsakdanje življenje.

Založba: Didakta, 2010
Mehka vezava, 229 strani
Mere: 22,8 x 15 cm
ISBN: 978-961-261-186-6

v košarico
Namesto: 29,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Ne spreglejte

Otrok

Knjiga je še nerabljena! Desmond Morris, mednarodno priznani zoolog in avtor številnih uspešnic, v knjigi opiše dramatični razvoj od spočetja do rojstva in razloži, kako so na prvi pogled nebogljeni dojenčki pravzaprav odlično opremljeni za preživetje. Ob nazornih anatomskih skicah in očarljivih fotografijah boste odkrili pogosto presenetljive duševne in telesne značilnosti dojenčkov in malčkov do 2. leta starosti.

v košarico
Namesto: 20,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,50 €

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,95 €

Vrč za vodo s filtrom za prečiščevanje vode

Vrč za vodo s filtrom čisti vodo iz domačega vodovoda. BWT filter Iz vode slabše kakovosti odstrani škodljive snovi: klor, težke kovine (kot je svinec), organske nečistoče in pesticide in manjša nastajanje vodnega kamna.

v košarico
Namesto: 29,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Stari starši in njihovo vzgojno poslanstvo

Knjiga je še nerabljena! Kaj pravzaprav pomeni, biti stari starš? Bogdan Žorž razmišlja o vprašanjih medčloveških odnosov z izredno odkritostjo in z vedenjem psihologa, predvsem pa z razumevanjem, ki mu ga daje bogata osebna življenjska izkušnja. Knjigo odlikujeta toplina in razumevanje za vse vpletene: stare starše, starše in vnuke, hkrati pa neizprosna ostrina, ki zahteva nenehno osvetljevanje lastnega ravnanja, razmislek o tem, kaj nas vodi k takšnemu ali drugačnemu ravnanju in kaj s tem storimo sočloveku in sebi.

v košarico
Namesto: 15,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.