In vendar sem

Cvetka Bevc

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
In vendar sem je avtoričina peta pesniška zbirka, v kateri se nadaljuje precizno in bogato izražanje v konkretnih, čutnonazornih podobah, pogosto iz narave in pokrajine ali mitologije, ukvarjanje z eksistencialnimi, erotičnimi in umetniškimi temami, med katerimi je še posebej izpostavljena vera v besedo, zaupanje v ustvarjalnost, lepoto, svetlobo ter v ljubezensko predanost in darovanje. Erotika je čutna in duhovna, najvišje pa je postavljena umetniška ustvarjalnost, ne le besedna, ampak tudi glasbena. Zelo opazna težnja poezije Cvetke Bevc je samoopazovanje, introspekcija, spoznavanje spreminjanja lirske osebe, ki je nenehno na neznani, odprti poti iskanja višjega smisla, tudi tako, da naslavlja nadzemske, vesoljne sile.

Ključno sporočilo zbirke lahko razumemo v predaji globinskih eksistencialnih spoznanj neznanemu, nevidnemu naslovniku, lahko tudi mlademu pesniku. Taka je pravzaprav vsaka literarna komunikacija in tudi vzorec žive tradicije, se pravi izročanje svojega sveta naslednikom. Oboje predpostavlja akt darovanja in vero v dragocenost doseženega, v smiselnost osebne poti od otroštva naprej. Vključuje premagovanje porazov, reševanje iz nesreč, nenehno preseganje omejitev, tudi fiksiranih predstav o svetu in sebi. Pomembna dimenzija je spomin, vračanje v preteklost, konstruiranje osebne zgodbe, ki postaja z leti vse bolj obsesivna dejavnost.

Zbirka je razdeljena v sedem sklopov. Napovedujejo jih skrivnostno lepe fotografije Eve Petrič iz serije Uspavanka za jutri, iz katere prihaja tudi naslovna.

Založba Pivec, 2020
Trda vezava, 112 strani
Mere: 12,0 x 21,0 cm
ISBN: 9789617103311

v košarico
Namesto: 1.995,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Ne spreglejte

Zverinice iz Rezije, CD za otroke

Slovenske ljudske pripovedke pripovedujejo najboljši slovenski dramski igralci: Polde Bibič, Duša počkaj, Boris Kralj, Iva Zupančič, Boris Cavazza, Jožica Avbelj, Jože Mraz, Tone Gogala, Brane Miklavc, Milenca Janežič...

v košarico
Cena: 8,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.