Izgorelost - Ključ do razumevanja stresnega cikla

Emily Nagoski

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Z izgorelostjo se spopada vse več žensk, kar ne preseneča – biti ženska v današnjih časih pomeni ugoditi vedno večjim pričakovanjem okolice in ženske se izčrpajo, ko skušajo premostiti vse globljo vrzel med njimi. Kako naj imamo »rade svoje telo«, ko pa na vsaki naslovnici vidimo vsaj deset nasvetov za hujšanje, da bi se pokazale v »najboljši luči«? Kako naj v službi iščemo nove izzive, ko pa že delamo več, kot smo sposobne prenesti, in za to nismo nagrajene? Kako lahko živimo v seksističnem svetu, ki nam neprestano govori, da smo predebele, prezahtevne, preglasne in preveč sebične?

Sestri Emily in Amelia Nagoski nam pomagata prekiniti cikel, v katerem se znajdemo zaradi občutkov obremenjenosti in izčrpanosti. Namesto da bi nas prosili, naj prezremo prave ovire in družbene pritiske, ki ženskam stojijo na poti do dobrega počutja, nam s sočutjem in optimizmom pojasnita, s čim imamo opravka – in nam pokažeta, kako se postaviti zase.

Na teh straneh boste izvedeli:
• kaj lahko storite, da prekinete biološki stresni cikel in telo povrnete v stanje sprostitve;
• kako upravljati t. i. monitor, predel v možganih, ki uravnava čustva frustracije;
• kako bikini industrija ženskam preprečuje, da bi imele rade svoje telo, in kako se tega ubraniti; • zakaj so počitek, povezanost z drugimi, zavezništvo z notranjim kritikom ključ do okrevanja in preprečevanja izgorelosti.

Ob pomoči znanosti, ki nam odpira oči, dobrih nasvetov, koristnih delovnih listov in vaj se bo v tej knjigi našla vsaka ženska – in dobila moč, da življenje spremeni na boljše. Emily in Amelia ne opevata dragih, na skrb zase osredotočenih metod in puhlic niti ne vztrajata, naj stremimo k nemogočemu cilju »imeti vse«. Namesto tega nam sporočata, da smo dovolj že same po sebi, takšne, kot smo – in da tako dobro počutje lahko doseže vsaka posameznica.

Založba Hiša Knjig, Založba Kmš, 2021
Mehka vezava, 270 strani
Mere: 14,0 x 21,5 cm
ISBN: 9789617133264

v košarico
Namesto: 24,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.