Pustolovec

Srečko Kecman

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Prebujenje slovanskega duha.

Pustolovec je zgodba o prebujanju slovanskega ljudstva, ki je sredi neprizanesljivega 7. stoletja obsojeno na pokoritev drugim ljudstvom in narodom. Ko slednji osvajajo nova območja, se Slovani držijo svojih skromnih naselbin, na osnovi katerih se ne morejo ukoreniniti ali prosperirati. Med njimi se znajde tujec, pustolovec brez sidra, razočaran nad življenjem, a s silno željo po uveljavitvi. Ali imajo Slovani z njegovo pomočjo končno kanček upanja za razcvet?

Pustolovec je zgodba o etosu in etnosu, identiteti in iskanju smisla, pogumu in žrtvovanju, življenju in smrti. Seveda pa tudi zgodba o ljubezni. V prepričljivi zgodovinski pripovedi, kjer se resnična dejstva premišljeno prepletajo z izmišljeno zgodbo, bodo pred nami oživeli običaji, navade in življenja številnih ljudstev in karizmatičnih posameznikov. Roman o času junakov ne skopari s premišljenimi opisi življenja, vladanja in seveda bojevanja, ki je takrat poganjalo življenjsko energijo preštevilnih posameznikov. Napeta zgodba pa z doživetimi opisi vojaških in političnih intrig tako bolj sofisticiranih ljudstev kot divjaških pasjeglavcev bralcu požene kri po žilah.

O latinskih, grških in germanskih zgodovinskih junakih smo že velikokrat brali, tokrat pa se na pustolovščino podajamo s slovanskimi junaki, kar roman obarva s posebno domačnostjo. Slovanski predniki so opisani kot miroljubno ljudstvo z močnim občutkom za pravičnost in skupnost. Odločitve sprejemajo v demokratičnem duhu, obenem pa so skrbni do narave, saj se ne proglašajo za gospodarje Zemlje. Zgodovinski drobci, ki smo jih o tematiki slišali pri pouku zgodovine, se tako utelesijo v živi pripovedi, ki bralca nagovarja tudi k podrobnejšemu spoznavanju takratnega življenja in običajev.

Založba Društvo Mohorjeva Družba, 2021
Trda vezava, 268 strani
Mere: 13,5 x 21,5 cm
ISBN: 9789612785406

v košarico
Namesto: 23,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.