Dar osebe : o družabnosti

Primož Repar

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Obsežna knjiga doktorja filozofije Primoža Reparja Dar osebe je vredna natančnega, poglobljenega branja, saj prinaša misli Edvarda Kocbeka, Andreja Gosarja in Janeza Evangelista Kreka, aktualne tudi danes.
V trenutku odhoda Janeza Stanovnika (1922–2020), očeta naroda, ki je izšel iz krščanskega socializma, v večnost je pred menoj obsežno delo Primoža Reparja Dar osebe: Kocbek, Gosar, Krek: Via Nova pravda. Že začetek tega dela (v nadaljevanju Dar osebe) z uvodno formulacijo Krščanski socializem na Slovenskem via nova pravda (9) takoj pritegne. Tu so imena, ki jih povezujemo z idejo organizirane solidarnosti, imenovane socializem, in takoj se postavi vprašanje, kako misliti nekaj, kar je ta trenutek demonizirano, velja za psovko, komunajzarstvo, totalitarizem. Podnaslov tega izjemnega dela bi se lahko glasil Filozofija družabnosti in pojem družabnost je v Daru osebe eden najbolj nosilnih in tudi temeljito razložen. Gre za pot, ki ostaja spodbuda, torej duhovna popotnica v smislu »možnosti tudi za novo ubranost politične skupnosti na Slovenskem« (11), tej poti pa vsekakor velja prisluhniti.

Založba KUD Apokalipsa, 2020
Mehka vezava, 485 strani
Mere: 16,0 x 23,0 cm
ISBN: 978-961-7054309

 

v košarico
Namesto: 36,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 8,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.