Feliks Štokelj : zgodba o mojem očetu

Martina Štokelj

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Kdo je bil Feliks Štokelj? V spominih hčerke Martine zaživi njegova pustolovska življenjska zgodba, ki ga je peljala od Velikh Žabelj na Vipavskem, kjer se je rodil leta 1888, do Trsta in od tu vse do ruskih prostranstev in deset let trajajočih morskih dogodivščin po celem svetu na ladjah tedaj najpomembnejše tržaške plovbne družbe Lloyd Adriatico. Ko se je v tridesetih letih ustalil v Trstu, je spoznal dvajset let mlajšo aleksandrinko, si z njo ustvaril družino in deloval kot uspešen pek in trgovec.

Feliks Stokelj je bil pričevalec prelomnih dogodkov, ki so zaznamovali preteklo stoletje – oktobrska revolucija v Rusiji, iz katere je zbežal peš noseč vrečo soli, prva in druga svetovna vojna, Svobodno tržaško ozemlje, vrnitev Trsta Italiji - bil pa je tudi odličen pek (za svoj kruh je prejel več nagrad), podjetnik in predvsem ljubeči mož in oče treh otrok, katerim je vlil vero v življenje in posredoval odprt pogled na svet.

Založba Mladika, 2021
Mehka vezava, 168 strani
Mere: 15,0 x 21,0 cm
ISBN: 978-88873422648

v košarico
Namesto: 16,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Ne spreglejte

Mojca Pokraculja in 15 otroških ljudskih pesmi, CD za otroke

Priljubljeni pravljici o Mojci Pokraculji v interpretaciji priznanih slovenskih dramskih igralcev je dodanih še 15 otroških ljudskih pesmi - od Na planincah in Šmentane muhe do Moj očka in Čukove ženitve...

v košarico
Cena: 8,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.