Mesta, junaki, vojaki – Imagološki spisi

Tone Smolej

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Tone Smolej je predavatelj na ljubljanski Filozofski fakulteti. Avtor treh knjig s področja francosko-slovenskih literarnih stikov (Slovenska recepcija Emila Zolaja, 2007; Iz francoskega poslovenjeno, 2008; Slovenska recepcija francoske književnosti od klasicizma do simbolizma, 2018). V dveh monografijah je raziskoval zgodovino slovenskih pisateljev študentov avstro-ogrskih univerz. Soavtor biografije Antona Ocvirka (2007) in Zgodovine Filozofske fakultete v Ljubljani (2019). Komentiral je tudi več slovenskih izdaj francoskih klasikov.

Monografija Mesta, junaki, vojaki prinaša razprave o filohelenizmu, o podobi Poljske, Bosne ter nemških častnikov v slovenski književnosti, hkrati pa se osredinja tudi na ubeseditve nekaterih evropskih mest (Dunaja, Pariza, Benetk, Rima) pri naših pisateljih.

Založba LUD Literatura, 2021
Trda vezava, 186 strani
Mere: 14,5 x 20,5 cm
ISBN: 9789617017946

v košarico
Namesto: 19,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Ne spreglejte

Šivilja in škarjice, Zakleti grad, Tinko Polovinko, CD za otroke

Pripovedi Dragotina Ketteja (Šivilja in škarjice), Frana Milčinskega (Zakleti grad) in Janeza Bitenca (Tinko Polovinko) sodijo že v klasiko slovenske literature za otroke.

v košarico
Cena: 8,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.