Luč v temi : Esej o krščanski etiki in socialni filozofiji

Semjon Frank

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
"V pričujočem delu nam Frank ponudi svoje razumevanje »duhovne problematike« tedanjega časa oziroma vzrokov za krizo, v kateri se je znašla naša civilizacija. Vzrok za duhovno krizo je po njegovem sesutje vere v napredek, vere v človeka: gre za krizo humanizma. A novoveški humanizem je bil nekako vnaprej obsojen na krizo, in sicer zaradi svoje profanosti, psevdoreligioznosti. Izvor vere v človeka namreč po Franku ni bil zadostno osmišljen, zato je humanizem vzniknil in se izoblikoval kot nekakšna opozicija do krščanstva." - Iz spremne besede Urše Zabukovec

Semjon Ljudvigovič Frank (1877–1950) je eden najpomembnejših ruskih religioznih filozofov 20. stoletja. Rojen je bil v judovski družini, že v rani mladosti je prišel v stik z revolucionarnimi gibanji, prvotno se je navduševal nad Marxom, Nietzschejem in drugimi nemškimi avtorji. Leta 1912 se je spreobrnil v krščanstvo. Je eden najvidnejših predstavnikov ruske religiozne misli. In prav ta je, po bridki izkušnji druge svetovne vojne, bila edina, ki je Zahod reševala eksistencialne teme. Sinteza, ki združuje globino duhovne izkušnje Božje bližine na eni strani in temeljit filozofski razmislek o človeškem obstoju na drugi strani, je pogosto značilna prav za slovansko mišljenje, ki ga v vsej svoji odličnosti pooseblja tudi Semjon Frank.

Založba Družina, 2022
Trda vezava, 296 strani
Mere: 15,5 x 23,5 cm
ISBN: 9789610408895

v košarico
Namesto: 34,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 20,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 8,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.