Viljevo

Luka Bekavac

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:

Romanu Viljevo hrvaškega pisatelja Luke Bekavca lahko dodamo ključnike »horor«, »SF«, »teoretska fikcija«, »eksperimentalen«, »glitch«, »postmoderen«.

V svojevrstnem romanu, ki predstavlja redek regionalen primer sodobne spekulativne fikcije, se srečamo s kriptičnimi in paranormalnimi dogodki, preko katerih se razprostira in komunicira neznan in nepojasnjen svet v Osijeku in njegovi okolici med leti 1943 in 2109. Toda Viljevo je predvsem izjemen literarni izdelek tekstovnih in oblikovnih ekstremov, katerega vibracija se nahaja na povsem drugačnih frekvencah od tistih iz ustaljenih literarnih tokov.

Knjigo sestavljajo trije žanrsko različni deli, narativno zvezani z elementi katastrofe, vojne, parapsihologije, psevdoznanosti in transkomunikacije med preteklostjo in prihodnostjo, ki v šumu frekvenčnega prostora obstajata sočasno. Luka Bekavac je za roman Viljevo prejel nagrado Janka Polića Kamova Društva hrvaških pisateljev (2014), nagrado Hrvaške akademije znanosti in umetnosti za književnost (2014) in nagrado Evropske unije za književnost (2015). Izidajo tega dela je podprla ustanova TRADUKI, fundacija S. Fischer Stiftung.

Luka Bekavac (Osijek, 1976) je hrvaški pisatelj, prevajalec in književni teoretik. Zaposlen je na oddelku za primerjalno književnost na Filozofski fakulteti zagrebške univerze, kjer je diplomiral iz primerjalne književnosti in filozofije ter kasneje tudi doktoriral. Njegova področja zanimanja obsegajo poststrukturalistične in sodobne teorije književnosti ter spekulativna fikcija.

Poleg številnih znanstvenih člankov je leta 2015 objavil znanstveno monografijo Prema singularnosti: Derrida i književni tekst (K singularnosti: Derrida in literarni tekst). Je avtor treh romanov: Drenje (2011), Viljevo (2013) in Policijski sat (2016) in zbirke kratkih zgodb Galerija likovnih umjetnosti u Osijeku (2019).

Založba V.B.Z., 2022
Trda vezava, 236 strani
Mere: 16,5 x 23,5 cm
ISBN: 978961710830261
 

v košarico
Namesto: 25,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.