Od krvi do skrbi - Socialno starševstvo v globalnem svetu

Darja Zaviršek

Knjiga je še nerabljena! 

O knjigi:
Čeprav se včasih zdi, da gre za nov pojav, sta bila socialno sorodstvo in starševstvo vedno ena izmed oblik medsebojnega življenja, saj so družinske skupnosti skoraj praviloma vključevale ljudi, ki so bili med seboj povezani biološko in nebiološko. V sodobnem svetu se zaradi zatona porok in razširjanja različnih oblik intimnega življenja, mednarodnih posvojitev otrok, transnacionalnih globalnih družin, otroških izkušenj z življenjem v mavričnih družinah in uporabe reproduktivne medicine biološko in socialno starševstvo zmeraj bolj prepletata in s tem prinašata nove izzive, nova vprašanja in nova poimenovanja, ki stare hierarhije in konstruirane meje pometajo na smetišče preteklosti.

Darja Zaviršek je sociologinja, ki poučuje na Fakulteti za socialno delo Univerze v Ljubljani, kjer je ustanovila Katedro za proučevanje socialne pravičnosti in vključevanja, in na številnih tujih univerzah.

Založba Aristej, 2012
Mehka vezava, 171 strani
Mere: 23 x 14 cm
ISBN: 978-961-220-082-4

 

v košarico
Namesto: 23,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,50 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 8,00 €

Lonček Pikapolonica

Keramični lonček z ljubko podobo Pikapolonice, lika iz revije za otroke Pikapolonica, je primeren za čaj, belo kavo...
 

v košarico
Cena: 5,00 €

Posebne izdaje Nosečnost

Revije Nosečnost so za nosečnice in bodoče mlade starše vedno aktualne. Naročite lahko posebne izdaje Nosečnost iz let 2020, 2021 in 2022.
 

v košarico
Cena: 4,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.