Potovanje v Tumanjan, lirični potopis

Cvetko Zagorski

Knjiga je še nerabljena! 

O knjigi:
Bralec potuje s potopiscem po Armeniji, od Erevana mimo Leninkana, Kirakana in drugih mest in vasi v nekdanji Dseh, sedanji Tumanjan, kakor se imenuje po velikem armenskem pesniku Ovanesu Tumanjanu. Kot izrazit socialni realist je avtor v svojih literarnih prispevkih, pesmih in prozi poudarjal človečnost, resnicoljubnost in zvestobo samemu sebi. Takšen je tudi ta roman, ki se prepleta s prikazom njegovega življenja in dela, od začetnih pesnitev za mladino do veličastnih epov v pesnikovem zrelem obdobju, ko se njegov lok ustvarjalnosti povzpne najviše in se potlej prevesi v pretanjeno, v tišino umaknjeno premišljanje o življenju in bivanju. To je lirični potopis o strpnosti, sožitju in prijateljstvu med ljudmi in narodi. To je tudi sporočilo Cvetka Zagorskega današnjemu času.

Založba Tuma, 2010
Trda vezava, 216 strani
Mere: 19,5 x 13,5 cm
ISBN: 978-961-6682-69-5
Cena: 26,90 €

 

v košarico
Namesto: 26,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Ne spreglejte

Zlata ptica in druge slovenske pravljice, CD za otroke

Slovenske ljudske pravljice Zlata ptica, Pastirček, O povodnem možu in Palček pripovedujeta odlična dramska igralca Boris Ostan in Nataša Tič Ralijan.

v košarico
Cena: 8,00 €

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Lonček Pikapolonica

Keramični lonček z ljubko podobo Pikapolonice, lika iz revije za otroke Pikapolonica, je primeren za čaj, belo kavo...
 

v košarico
Cena: 5,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.