Novice

30 let gledališča Unikat

Gledališče Unikat otroke razveseljuje s predstavami že 30 let. Sedem predstav je imelo več kot sto ponovitev, tri predstave več kot dvesto. Največ ponovitev je imela predstava Od kod si, kruhek?, najdlje pa igrajo predstavo Gremo na vlak – že dvajseto sezono! 

Vse novice

Aktualno

Aktivirani očka na TV Slovenija

Film ozavešča o pomenu dejavnega očetovstva ter s tem spodbuja bolj enakovredno porazdelitev gospodinjskih in skrbstvenih obveznosti med oba starša.

Vsi dogodki

Steklenička pred spanjem?

Vprašanje: Moja enajstmesečna punčka zvečer najraje zaspi ob steklenički kakava ali čokolešnika. Ničesar od tega ji sicer dodatno ne sladkam, vendar me vseeno skrbi za zdravje njenih zob. Bi bilo bolje, če bi jo hranila po žlički, ali ne pomeni to nič hudega za zobe, če stekleničko popije in ji jo potem vzamem?


Ponudite vodo!

Kakav in čokolešnik sta sladka že sama po sebi, torej škodujeta zobem, tudi če ju ne sladkate še dodatno. Enajstmesečno deklico lahko zvečer nahranite že po žlički, ji nato umijete zobe in položite v posteljico. Če se nikakor še ne more ločiti od stekleničke, ji vanjo nalijte le navadno vodo. Ker se bo sprva temu zagotovo upirala, vam svetujem postopen prehod. Po večerji ji ponudite vedno manjšo količino kakava v steklenički, ali pa ga vedno bolj redčite z vodo.

Ajda Cimperman, dr. med., spec. pediatrije

Teme

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.

Če ste nov uporabnik se lahko registrirate tukaj.
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.