Novice

30 let gledališča Unikat

Gledališče Unikat otroke razveseljuje s predstavami že 30 let. Sedem predstav je imelo več kot sto ponovitev, tri predstave več kot dvesto. Največ ponovitev je imela predstava Od kod si, kruhek?, najdlje pa igrajo predstavo Gremo na vlak – že dvajseto sezono! 

Vse novice

Aktualno

Aktivirani očka na TV Slovenija

Film ozavešča o pomenu dejavnega očetovstva ter s tem spodbuja bolj enakovredno porazdelitev gospodinjskih in skrbstvenih obveznosti med oba starša.

Vsi dogodki

Kako izbrati prve čevlje?

Vprašanje: Zanima me, kakšni naj bodo prvi čevlji, ki jih kupimo otroku. Poleg tega me zanima, ali naj otrok nosi čevlje, še preden dobro shodi.


Čim bolj podobni nogi

Prvi otroški čevlji naj bodo predvsem mehki, udobni, dovolj veliki spredaj pri prstih, iz naravnega materiala, po obliki pa čim bolj podobni nogi. Opozoriti moram, da nošenje čevljev nikakor ni potrebno zato, da bi se stopalo lahko normalno razvilo. Prej nasprotno: čevelj lahko celo ovira normalni razvoj stopala, zato se stopali najbolje razvijeta pri bosonogih ljudstvih. 

Zakaj so čevlji potrebni?

Nošenje čevljev je potrebno iz drugih razlogov: preprečevanja poškodb in vnosa umazanije ter zaradi vremenskih razmer. Doba, ko so otrokom predpisovali trde čevlje z opetniki, je že zdavnaj mimo. To pa seveda velja samo za normalno stopalo: v kolikor gre za deformacijo, je še vedno potrebno nošenje posebno izdelanih in prilagojenih čevljev. Za normalnega otroka velja, da naj bo po možnosti čim več bos, saj tako stopalo dobi največ impulzov za zdrav razvoj.

prof. dr. Vane Antolič, ortoped višji svetnik
 

Teme

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.

Če ste nov uporabnik se lahko registrirate tukaj.
  • 07.10.13@16:55:13
    Mi prisegamo na pedipedke (babycenter), ker so se izkazale za najboljše. Mehkejše so od ostalih čevljev in edine, v katerih je hodil normalno. Eni čevlji na tržišču so res tako trdi da je joj :S
  • 04.05.11@08:30:21
    http://www.ringaraja.net/clanek/pomoc-pri-izbiri-otroskih-cevljev_4426.html?page=
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.