Novice

30 let gledališča Unikat

Gledališče Unikat otroke razveseljuje s predstavami že 30 let. Sedem predstav je imelo več kot sto ponovitev, tri predstave več kot dvesto. Največ ponovitev je imela predstava Od kod si, kruhek?, najdlje pa igrajo predstavo Gremo na vlak – že dvajseto sezono! 

Vse novice

Aktualno

Aktivirani očka na TV Slovenija

Film ozavešča o pomenu dejavnega očetovstva ter s tem spodbuja bolj enakovredno porazdelitev gospodinjskih in skrbstvenih obveznosti med oba starša.

Vsi dogodki

Dojenčkov razvoj: 8. mesec

Vsak otrok pri spanju, hranjenju, telesnem razvoju in učenju novih spretnosti sledi lastnemu urniku razvoja - toda obstajajo tudi skupni okvirji, skupni urniki razvoja, ki mu z zamikom nekaj mesecev navzgor ali navzdol sledi večina otrok.

Hrana
Ponudite mu skodelico za malčke, takšno, z nastavkom za pitje in z utežjo na dnu, da se skodelica ne prevrača. Z njo bo pričel že kmalu dobro piti. Vse manj bo polival, tudi kadar pije iz kozarca. Otroku ponudimo košček hrane (kruh, piškot, jabolko).

Spanje
Dojenček naj bi že prespal vso noč brez prebujanja. (Po izkušnjah staršev pa vso noč spijo le redki otroci te starosti). Dojenček naj bi se do tega meseca že naučil, kako sam zaspi v svoji posteljici. To pomeni, da ne zaspi v naročju, s pomočjo dojenja ali nošenja. Dovolj naj bo, če ste tiho prisotni v sobi. Izkušnje kažejo, da je za toliko stare dojenčke težavno večerno umirjanje, zaradi česar pogosto zaspijo zelo pozno.

Telesni razvoj
Dojenček se je že zmožen obrniti tudi s trebuha na hrbet. Kadar želi doseči kakšen predmet, zmore spremeniti položaj telesa. Igračo prime s prsti in palcem. Zelo rad tolče z enim predmetom ob drugega. Še raje meče igrače in druge predmete na tla. 

Igra
Zelo rad se igra »ku-ku«.

Pripravila: Maja Črepinšek

Preberite si še

Teme

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.

Če ste nov uporabnik se lahko registrirate tukaj.
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.