Novice

30 let gledališča Unikat

Gledališče Unikat otroke razveseljuje s predstavami že 30 let. Sedem predstav je imelo več kot sto ponovitev, tri predstave več kot dvesto. Največ ponovitev je imela predstava Od kod si, kruhek?, najdlje pa igrajo predstavo Gremo na vlak – že dvajseto sezono! 

Vse novice

Aktualno

Aktivirani očka na TV Slovenija

Film ozavešča o pomenu dejavnega očetovstva ter s tem spodbuja bolj enakovredno porazdelitev gospodinjskih in skrbstvenih obveznosti med oba starša.

Vsi dogodki

Poslušanje plodovih srčnih utripov

Vprašanje: V 22. tednu nosečnosti sem bila na običajnem, rednem pregledu pri svojemu ginekologu, kjer je ginekolog ugotovil, da se slišita dva srčka. To me ni presenetilo, ker so dvojčki pogosti v moževi družini. Ginekolog me je poslal še na ultrazvok. 

Čez teden dni sem šla na ultrazvok, ampak tam se je videlo le en, zdrav plod. Ko pa sem bila znova na pregledu, je ginekolog znova slišal dva srčka. Ali je mogoče, da se plodova tako prekrivata, da se enega otroka na ultrazvoku ne vidi? Je možno, da je otrok en sam, pa je z njim kaj narobe? Ultrazvok je bolj zanesljiv

V vašem primeru je najbolje zaupati ultrazvočni preiskavi, s katero lahko natančno ugotovimo, ali gre za enoplodno ali večplodno nosečnost. Pri poslušanju plodovih utripov se isti utrip na različnih delih trebuha lahko različno sliši, kar je verjetno povzročilo dilemo. To se pogosteje dogaja v nižji nosečnosti, tako kot je bilo to tudi pri vas. Tedaj je težje locirati, od kod pride bitje srca. 

Barbara Rojnik, dr. med., spec. ginekologije
 

Teme

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.

Če ste nov uporabnik se lahko registrirate tukaj.
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.