Novice

30 let gledališča Unikat

Gledališče Unikat otroke razveseljuje s predstavami že 30 let. Sedem predstav je imelo več kot sto ponovitev, tri predstave več kot dvesto. Največ ponovitev je imela predstava Od kod si, kruhek?, najdlje pa igrajo predstavo Gremo na vlak – že dvajseto sezono! 

Vse novice

Aktualno

Aktivirani očka na TV Slovenija

Film ozavešča o pomenu dejavnega očetovstva ter s tem spodbuja bolj enakovredno porazdelitev gospodinjskih in skrbstvenih obveznosti med oba starša.

Vsi dogodki

Otrok pije samo pomarančni sok

Vprašanje: Sem mati 3 in polletnega otroka. Moj sin pije samo pomarančni sok. Ne mara drugih sokov, niti čaja ali mleka. Ker sem slišala, da pretirano pitje pomarančnega soka lahko povzroči rano na želodčku pri otroku, vas prosim, da mi odgovorite, kako je s tem.


Redčite sok

Pomarančni sok je bogat z vitaminom C, ki je kemično askorbinska kislina. S pitjem koncentriranih pripravkov pomarančnega soka vnašamo velike količine le-te in tako tudi presegamo dnevne potrebe organizma po tem sicer pomembnem vitaminu. Ker otrok potrebuje veliko tekočine, ne pa tudi prekomernih količin vitaminov, vam svetujem, da mu sok redčite z vodo v razmerju 1:4. Tako se bo odžejal, sok pa ga kot hranilo ne bo odvrnil od druge hrane.

Ajda Cimperman, dr. med., specialistka pediatrije

Teme

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.

Če ste nov uporabnik se lahko registrirate tukaj.
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.