Novice

30 let gledališča Unikat

Gledališče Unikat otroke razveseljuje s predstavami že 30 let. Sedem predstav je imelo več kot sto ponovitev, tri predstave več kot dvesto. Največ ponovitev je imela predstava Od kod si, kruhek?, najdlje pa igrajo predstavo Gremo na vlak – že dvajseto sezono! 

Vse novice

Aktualno

Aktivirani očka na TV Slovenija

Film ozavešča o pomenu dejavnega očetovstva ter s tem spodbuja bolj enakovredno porazdelitev gospodinjskih in skrbstvenih obveznosti med oba starša.

Vsi dogodki

Kako uvajati meso?

Vprašanje: Mojemu osemmesečnemu sinu že dva meseca uvrščam v jedilnik tudi meso, vendar ga ne mara. Prvi zobki šele prihajajo, zato mu hrano še vedno miksam v tekočino (tudi meso), saj se drugače hrane niti ne dotakne. 

Zaskrbljena sem, ker se pri mesu vedno "davi" in še tisto, kar poje, izbruha v celoti, čeprav meso vedno dodam zelenjavni juhici. Še vedno ga dojim in po vsakem obroku zahteva še obrok pri prsih.


Redčite
Pri uvajanju trdne hrane pri otroku je potrebno biti vztrajen, a potrpežljiv. Svetujem vam, da otroku brez zob meso razredčite z dovolj zelenjavne juhe, tako da bo mešanica dovolj tekoča in jo bo z lahkoto pogoltnil. 

Nadomeščajte

V kolikor bi kljub temu odklanjal mesno hrano, jo poskusite nadomestiti z drugo hrano, bogato z železom, kot so vse vrste stročnic (fižol, grah, čičerika, soja, leča), polnozrnate žitarice (ovseni kosmiči, polnozrnat kruh), rozine in suhe marelice, ki jih prav tako zmeljete med drugo hrano.

Ajda Cimperman, dr. med., specialist pediatrije
 

Teme

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.

Če ste nov uporabnik se lahko registrirate tukaj.
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.