Novice

30 let gledališča Unikat

Gledališče Unikat otroke razveseljuje s predstavami že 30 let. Sedem predstav je imelo več kot sto ponovitev, tri predstave več kot dvesto. Največ ponovitev je imela predstava Od kod si, kruhek?, najdlje pa igrajo predstavo Gremo na vlak – že dvajseto sezono! 

Vse novice

Aktualno

Aktivirani očka na TV Slovenija

Film ozavešča o pomenu dejavnega očetovstva ter s tem spodbuja bolj enakovredno porazdelitev gospodinjskih in skrbstvenih obveznosti med oba starša.

Vsi dogodki

Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja

Če se odpravljate na potovanje ali na počitnice v tujino, je pametno imeti s seboj kartico zdravstvenega zavarovanja zase in za otroke - za primer bolezni ali nesreče.

Kartico izdaja ZZZS zavarovanim osebam, ki imajo urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje v RS. Pridobite jo brezplačno, preko samopostrežnih terminalov, preko spleta tukaj ali na območnih enotah ter izpostavah ZZZS, vendar jo je potrebno vnaprej naročiti. Z njo lahko uveljavite pravice do nujnih oziroma potrebnih zdravstvenih storitev pri zdravnikih ali zdravstvenih ustanovah, ki so del javne ali državne zdravstvene mreže, velja pa za članice EU, članice EGP (Islandija, Liechtenstein, Norveška), Švico ter Bosno in Hercegovino, Črno goro, Srbijo in Makedonijo. Zadnji čas za pridobitev je 4 dni pred odhodom, pošljejo pa vam jo po pošti na dom. Prevejeno deluje!

Evropske kartice zdravstvenega zavarovanja veljajo najmanj 30 dni in največ eno leto.

Preberite si še

  • Za popotnike z otroki

    Se odpravljate na potovanje ali na počitnice v daljne kraje skupaj z otroki? Ste cepljeni? Katere bolezni so tam razširjene?

Teme

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.

Če ste nov uporabnik se lahko registrirate tukaj.
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.