Novice

30 let gledališča Unikat

Gledališče Unikat otroke razveseljuje s predstavami že 30 let. Sedem predstav je imelo več kot sto ponovitev, tri predstave več kot dvesto. Največ ponovitev je imela predstava Od kod si, kruhek?, najdlje pa igrajo predstavo Gremo na vlak – že dvajseto sezono! 

Vse novice

Aktualno

Aktivirani očka na TV Slovenija

Film ozavešča o pomenu dejavnega očetovstva ter s tem spodbuja bolj enakovredno porazdelitev gospodinjskih in skrbstvenih obveznosti med oba starša.

Vsi dogodki

Advent na avstrijskem Koroškem

Obširne informacije z vsemi zanimovostmi o adventnih prireditvah in adventnih sejmih najdete tudi na zgibanki, ki je priložena novembrski reviji Moj malček.

Potopite se v svet avstrijskega koroškega adventa

Številni božični sejmi s prijetnim vzdušjem vabijo z zvenečimi adventnimi koncerti, avtentičnimi izdelki domače obrti in živopisnimi božičnimi potrebščinami za dom. Pustite se začarati, odkrijte koroški advent in privoščite si nekaj predbožičnih prostih dni.

Svetlikajoči sneg se lesketa v adventnem morju luči, avtentične sejme v praznično okrašenih starih mestnih središčih, v hribih in ob najlepših jezerih združuje vonj božičnega kadila in pečenih jabolk v enkratno romantično simfonijo. Lepše se ljubitelji adventnih stojnic, dišečih piškotov in punča ne bi mogli izogniti predbožičnemu stresu.

Svet božičnih čudes
Medtem ko zasneženi Celovec hkrati zablesti s sezono kuhanega vina, pravljičnim okoljem in najlepšim božičnim sejmom v regiji Alpe-Jadran, se Vrbski advent pokaže kot prostor angelsko dobrega počutja in obalo Vrbskega jezera (Wörthersee) začara z zvezdami, nebeškim zadovoljstvom in zemeljskimi užitki. Tiste, ki raje uživajo v miru in spokoju, pa vabimo v avtentično vaško okolje ob jezeru na spokojni advent na promenadi v Porečah (Pörtschach).

Beljak se predstavlja kot božični portal za oči, ušesa in brbončice: koncerti, različne atrakcije za velike in male, utripajoče ulice starega mesta in ljubek adventni sejem naredijo božično čarovnijo popolno.

Spokojnost v božičnem času
Kot adventno doživetje posebne vrste se prvič predstavlja tematska adventna pot Katschberg s postajami v obnovljenih senikih z božičem v središču pozornosti. Na zimskem sprehodu daleč od kiča in komercialnega vrveža se boste lahko ob vsaki od ljubko oblikovanih postaj posvetili kakšni drugi božični temi.
Med zasnežene vrhove Pece vabi najvišje ležeči gorski advent v Avstriji z izbranimi domačimi obrtmi in adventno glasbo. Z gondolo se lahko popeljete visoko, naravnost v spokojno okolje, popolnoma uglašeno z najlepšim časom v letu.


Adventni koledar:

Božični sejem v Celovcu/Klagenfurt 19. 11.–24. 12.
Povorka parkljev v Celovcu/ Klagenfurt 26. 11.
Beljaški adventni sejem/Villach 25. 11.–24. 12.
Povorka parkljev v Beljaku/Villach 02. 12.

Advent ob Vrbskem jezeru/Wörthersee:
Vrba/Velden 25. 11.–18. 12. Poreče/Pörtschach 25. 11.–23. 12.
Jedvovca/stolp Pyramidenkogel – Advent nad oblaki ob adventnih koncih tedna

Adventna pot Katschberg 27. 11.–25. 12.
Božični sejem na Peci/Petzen 3., 10., 17. 12.
Podjunski adventni sejem v samostanu v Dobrli vasi/Eberndorf – vsako adventno soboto
Čarobni advent v Velikovcu/Völkermarkt vsak adventni konec tedna

Obširne informacije z vsemi zanimovostmi o adventnih prireditvah in adventnih sejmih najdete na zgibanki, ki je priložena novembrski reviji Moj malček.

Teme

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.

Če ste nov uporabnik se lahko registrirate tukaj.
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.