Novice

30 let gledališča Unikat

Gledališče Unikat otroke razveseljuje s predstavami že 30 let. Sedem predstav je imelo več kot sto ponovitev, tri predstave več kot dvesto. Največ ponovitev je imela predstava Od kod si, kruhek?, najdlje pa igrajo predstavo Gremo na vlak – že dvajseto sezono! 

Vse novice

Aktualno

Aktivirani očka na TV Slovenija

Film ozavešča o pomenu dejavnega očetovstva ter s tem spodbuja bolj enakovredno porazdelitev gospodinjskih in skrbstvenih obveznosti med oba starša.

Vsi dogodki

Smučanje in še veliko drugega na avstrijskem Štajerskem

Ponudba raznovrstnih smučišč in prog za vse ravni smučarskega znanja ter številne atrakcije za otroke.

Smučišče Schladming povezuje štiri vrhove – Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen in Reiteralm – ter se ponaša s 123 km prog in 44 modernih žičnic. Novost letošnje sezone je energetsko učinkovita in tiha osemsedežnica Burgstallalmbahn z zgornjo postajo v bližini vrha Planai. Najsodobnejša žičnica je opremljena z udobnimi sedeži in pokrovi, ki ščitijo pred vremenskimi vplivi, na uro pa lahko prepelje 2.800 smučarjev.

V regiji Schladming-Dachstein so idealni pogoji za družinske počitnice na snegu, saj ponuja raznovrstna smučišča in proge za vse ravni smučarskega znanja, atrakcije za otroke, ugodno ponudbo smučarskih kart za najmlajše ter različne možnosti namestitve. Še posebej ugodna je ponudba Minis tednov od 7. do 21. januarja, ko je cena za prenočišče v sobi staršev, otroško smučarsko karto za 6 dni, smučarski tečaj (pet poldnevov) in najem smuči za otroke le 100 €. Že 17. decembra pa bo na družinskem smučarskem festivalu, ki velja za celotno avstrijsko Štajersko, za vse otroke do 15. leta mogoče kupiti smučarsko karto, najeti smuči ali se udeležiti smučarskega tečaja s 50 % popusta.

Regija slovi tudi po odlični kulinariki in v 98 smučarskih kočah je mogoče okušati dobrote za vsak okus. V povezavi s tednom ljubiteljev smučanja in vina pa bo v času od 18. do 25. marca organizirana najviše ležeča kmečka tržnica v Alpah, kjer bodo gostje lahko na stojnicah neposredno ob smučišču poskušali tradicionalne regionalne izdelke in poslastice. Privlačno pa je tudi izven smučarskih prog, saj regija ponuja veliko možnosti za smučarski tek. Najnovejši trend pa je t.i. fat-biking, kolesarjenje po snegu s posebnimi, z zelo širokimi gumami opremljenimi kolesi, ki jih je mogoče preprosto nadzorovati v vseh snežnih pogojih in so zato primerni že za otroke od 12. leta dalje. Kolesa je mogoče najeti in se na številne urejene poti podati v lastni režiji, prav tako pa se lahko kolesarji pridružijo tudi kateri od vodenih skupin. Komur ni do smučanja, teka ali zimskega kolesarjenja, pa se lahko s snežnimi sanmi s konjsko vprego zapelje po zasneženi pokrajini, ali pa preprosto uživa na sprehodih po številnih urejenih poteh v nedotaknjeni naravi.

Več na www.schladming-dachstein.at , www.steiermark.com in www.hochsteiermark.at

Foto: Schladming-Dachstein.at

Teme

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.

Če ste nov uporabnik se lahko registrirate tukaj.
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.