Novice

30 let gledališča Unikat

Gledališče Unikat otroke razveseljuje s predstavami že 30 let. Sedem predstav je imelo več kot sto ponovitev, tri predstave več kot dvesto. Največ ponovitev je imela predstava Od kod si, kruhek?, najdlje pa igrajo predstavo Gremo na vlak – že dvajseto sezono! 

Vse novice

Aktualno

Aktivirani očka na TV Slovenija

Film ozavešča o pomenu dejavnega očetovstva ter s tem spodbuja bolj enakovredno porazdelitev gospodinjskih in skrbstvenih obveznosti med oba starša.

Vsi dogodki

Zelena moč avstrijske Štajerske

Kratko je žlahtno? Morda res, a ne na avstrijskem Štajerskem. Med aktivnim alpskim severom, užitka polnim, rodovitnim jugom in navdihujočim glavnim deželnim mestom Gradec šteje prav vsak dan, ki ga gost tu preživi v zelenem srcu Avstrije. 

Zelena moč avstrijske Štajerske 
Wellness, samozavedanje, regeneracija in fitnes… pojmi, ki v zelenem srcu Avstrije kot Zelena moč avstrijske Štajerske utirajo nove poti do notranjega ravnovesja in kakovosti življenja. Skrivnost štajerske formule za uspeh: zelena moč avstrijske Štajerske = doživetje narave + gibanje ob spremstvu zelene moči avstrijske Štajerske. Naš vsakdanjik vse bolj določajo zahteve in dolžnosti. Čas, da se ustavimo, zadihamo in razmislimo o lastnih željah in potrebah. Najboljše okolje za to leži med ledenikom Dachstein in termalno deželo. Gore, planine in gozdovi, vinske gorice in vrtovi, termalna in izvirska voda vabijo kot mesta hrepenenja in umika, kot energetske točke in darovalci energije za odkrivanje novih radosti in kakovosti življenja, ki zdravje ohranjajo vitalno, živahno in trajno. V časih stalnih preplavljanj z dražljaji in vse večje anonimnosti gost na svoji poti do individualnega dobrega počutja ceni strokovno in kompetentno oskrbo. Gost mora dobiti navodilo, kako si lahko med svojim dopustom na avstrijskem Štajerskem okrepi svojo življenjsko moč. Z dopusta se namreč mora vrniti poživljen in okrepljen z Zeleno močjo avstrijske Štajerske.

Nežna, razgibana in aktivna vzpostavitev energije
Nikjer drugje ni mogoče najti takšnega naravnega bogastva kontrastov, to harmonično sodelovanje najrazličnejših pokrajinskih oblik - vmes pa čisti zrak in najčistejša voda. Odmor od 'morati' in ponovno odkrivanje lastne narave dela čudeže. Od uporabe lepotnih tretmajev in pripravkov za dobro počutje s preverjenimi štajerskimi recepti, katerih sestavine uspevajo domala pred hišnimi vrati, do mentalnih tehnik in metod z Daljnega Vzhoda za krepitev telesa, duha do udobnega gibanja in športnih aktivnosti. Možnost, da stran od običajnih trendov dobrega počutja najdete notranje ravnovesje in novo življenjsko energije, je tako raznolika kot je raznolika štajerska pokrajina in njeni kraji moči. »V naravi se učimo od narave,« pravi rek.

Viriditas - moč življenja
Že Hildegard von Bingen je v naravi prepoznal skrivnost zdravega življenja. Viriditas, umetna beseda, ki jo je iznašel, pomeni zelena moč in je sinonim za življenjsko moč, predpogoj vsega živega. Štajerske pokrajine določajo smer, ponudniki zelene moči na avstrijskem Štajerskem pa iz nje ustvarjajo ideje za dobro počutje z dodano vrednostjo.

Iskalnik ponudb Zelena moč
Iskalnik ponudb Zelena moč vam olajša iskanje ustrezne ponudbe za oddih. Gostje lahko z nekaj kliki na strani www.steiermark.com/gruenkraft sestavijo svojo individualno ponudbo Zelena moč. Prvi korak je izbor pokrajinske oblike Zelena moč, bodisi 'termalna ali izvirska voda', 'gore, planine, gozdovi, jezera' ali 'vino in vrtovi'. V drugem koraku lahko po lastnih željah med ponudbami kot 'Zdravilna moč iz narave', 'Daljni Vzhod na avstrijskem Štajerskem', 'Pazljiva prehrana' in drugo. Ko so posamezne želje označene, iskalnik poišče ustrezne ponudbe in ponudnike Zelena moč in vam jih ponudi na izbiro.

Več o ponudbi Zelena moč Štajerske je na voljo (v slovenščini) TUKAJ 

zeleno_srce_avstrije.JPG

 

Teme

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.

Če ste nov uporabnik se lahko registrirate tukaj.
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.