Sfere spokojnosti Bastyan, glasbeni CD

CD je nepoškodovan in odlično ohranjen. 

O CD:
Skladatelj in multiinštrumentalist Boštjan Zobec Bastyan iz Solkana se je za ta CD posvetil predvsem skladanju glasbe za otroke. Uporabil je posebna terapevtska glasbila, kot so 7-strunska pentatonična lira, kalimba, ukulele ter različna etnična tolkala. Sfere spokojnosti je album, ki že s prvimi toni poslušalca odvrne od vsakdanjih skrbi in ga zaziblje v svet zvokov narave ter terapevtskih glasbil.
Boštjan Zobec Bastyan je skladatelj in potujoči glasbenik. Glasbi skuša povrniti svojo izgubljeno prvinskost. “Ob glasbi rastemo, se učimo in postajamo bolj zavedni. Z njeno pomočjo lahko napredujemo na svoji evolucijski poti. Glasba deluje na celotnega človeka. V kolikor je harmonična, deluje harmonično, če pa je kaotična in agresivna, deluje razdiralno. Na žalost je danes vse preveč slednje in posledica tega se odraža predvsem pri otrocih, saj so najobčutljivejši člani družbe,” glasbo dojema Boštjan. Do sedaj je že izdal albume Per Intervala Insanae, Music for inner peace ter We live in spiral ter nastopal na številnih domačih in tujih festivalih.
“Navdih za tokratni glasbeni projekt sem dobil v sklopu študija waldorfske pedagogike na seminarjih priznanih pedagogov, med katerimi izstopajo Jan Thiesen, Andres Hoier, David Brierley, Godi Keller, Irena Valdes in Andrew Wolpert. Tam sem še podrobneje spoznal problematiko današnjih otrok in pomoč z glasbeno terapijo,” pravi Boštjan.

Blagodejna pentatonika
Boštjan poudarja, da album ni namenjen izključno otrokom, temveč tudi odraslim, ki se želijo umiriti in se predati sferam spokojnosti. Na plošči je 12 skladb, ki so izključno inštrumentalne in zaigrane v pentatonični lestvici. “Dokazano je, da pentatonika blagodejno vpliva na počutje, zato je za te namene uporabljano že stoletja,” pripoveduje. Glasbila, ki jih je uporabil, proizvajajo zelo prijeten in pomirjujoč zvok. Glasba je primerna za kontemplacijo in umiritev ter glasbeno terapijo za otroke in odrasle. Sogovornik poudarja: “Glasba je resnično najmočnejši medij. Tudi pedagogi bi se morali zavedati njene moči. Nekateri se je že.”

Maja Črepinšek, Moj malček o CD:
Glasbeni CD skladatelja in instrumentalista Bastyana je namenjen umirjanju otrok (in odraslih!) ter glasbeni terapiji. Na njem je 12 instrumentalnih skladb v pentatonični lestvici, ki blagodejno učinkuje na počutje in spodbuja sproščanje. Pentatonična lestvica je zelo stara in jo poznajo mnoge kulture, tudi naša ljudska glasba, čeprav jo danes doživljamo kot vzhodnjaško. Tudi njeno zdraviteljsko učinkovanje je že dolgo znano in vpleteno v mnoge tradicionalne - za nas alternativne - načine zdravljenja. Morda bi jo še najbolje opisali, če rečemo, da je to glasba narave. Preverjeno učinkuje pomirjujoče že na dojenčke in na malčke. Ob njej lahko otroka uspavate ali umirjate, kadar je že preveč razrvan, da bi se umiril sam, sprošča pa tudi preutrujene starše. Meni osebno pomaga tudi pri ustvarjalnem delu, zato ga
imam za zvočno ozadje, ko pišem. Priporočam!

Založba Kud- Meta, 2015

 

v košarico
Namesto: 7,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 6,00 €

Lovely Pregnancy 3, glasbeni CD

Sproščujoča in pomirjajoča glasba Raimonda Lapa je namenjena sproščanju nosečnice, prilagojena pa je tudi otroku v materinem telesu.

v košarico
Namesto: 16,80 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,90 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Naročnina na revijo Pikapolonica

Zahtevnostna stopnja revije Pikapolonica je posebej prilagojena najmlajšim otrokom, ki še obiskujejo vrtec ali se pripravljajo na vstop v šolo.
 

v košarico
Cena: 32,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.