Gledališče otroke išče

Igre in igrice, ki se jih igrajo otroci, gledajo pa jih lahko tudi odrasli
Vinko Möderndorfer, ilustracije Marko Kociper

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Vinko Möderndorfer, gledališki režiser in pisatelj, je napisal sedem iger in igric, »ki se jih igrajo otroci, gledajo pa jih lahko tudi odrasli«. Namenjene so dramskim krožkom ali šolskim igram, v katerih enako uživajo igralci in gledalci, saj se oboji v resnici (ustvarjalno) igrajo. Dve izmed sedmih iger je mogoče pripraviti tudi kot lutkovni predstavi, sicer pa avtor spodbuja igralce in mentorje, naj si pri izvedbi vzamejo kar je mogoče veliko ustvarjalne svobode pri besedilu in odrski prezentaciji, samo da bo igra lepo stekla in da bo vsem v veselje. Ker gledališče mora biti predvsem veselje! Igre so zabavne, zafrkljive, včasih tudi jezikave, polne nepričakovanih ironičnih obratov, besedila pa otrokom primerno kratka. Govorijo o vsem: o miškah, o ljubezni, o čarovnicah, učiteljicah, palčkih, smeteh, mestnih hišah... Zato, ker v igri lahko vse oživi in pripoveduje svojo zgodbo. Založba Mladika, ilustracije Marko Kociper.

Založnik o knjigi:
Izjemni gledališki režiser in pisatelj Vinko Möderndorfer v novi knjigi ponuja otrokom gledališče. Če smo bolj natančni, sedem iger, ki jih bodo lahko otroci igrali v šoli ali pa pri dramskem krožku. Igre v knjigi ponujajo vse: miši v operni hiši, zelenega fantka, pa čarovnici, palčke, hči in očka, smetnjake, živali in marsikaj drugega. Ker, kot pravi avtor, gledališče zmore vse. Pričara nam gozd, goro, morje, otroško sobo, vesolje … Vse, kar hočemo. Take knjige že dolgo ni bilo. Mnoga otroška gledališča bodo ponovno oživela!

Založba: Mladika, 2011
Mehka vezava, 285 strani
Mere: 23 x 16 cm
ISBN: 978-961-205-177-8
 

v košarico
Namesto: 29,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Ne spreglejte

Mojca Pokraculja in 15 otroških ljudskih pesmi, CD za otroke

Priljubljeni pravljici o Mojci Pokraculji v interpretaciji priznanih slovenskih dramskih igralcev je dodanih še 15 otroških ljudskih pesmi - od Na planincah in Šmentane muhe do Moj očka in Čukove ženitve...

v košarico
Cena: 8,00 €

Naročnina na revijo Pikapolonica

Zahtevnostna stopnja revije Pikapolonica je posebej prilagojena najmlajšim otrokom, ki še obiskujejo vrtec ali se pripravljajo na vstop v šolo.
 

v košarico
Cena: 32,00 €

Zgodbe iz predpasnika

Hudomušne in poučne zgodbe iz babičinega predpasnika, ki jim zlahka sledijo tudi najmlajši otroci.

v košarico
Cena: 10,80 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.