Nebotičniki, sedite, pesmi Nika Grafenauerja

Niko Grafenauer, ilustracije Matjaž Schmidt

O knjigi:
Knjiga je še nerabljena! Niko Grafenauer, pesnik, prevajalec, esejist in dolgoletni urednik pri založbi Mladinska knjiga, je eden izmed najbolj priznanih in priljubljenih pesnikov za otroke in mladino pri nas. Le kdo ne pozna Skrivnosti in legendarnega Pedenjpeda? Ob njegovem jubileju so ponatisnili zbirko pesmi Nebotičniki, sedite, ki jo bogatijo ilustracije slikarja Matjaža Schmidta.

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Z drugo izdajo zbirke pesmi Nika Grafenauerja se je založba MK poklonila pesniku za otroke in odrasle, prevajalcu, esejistu in dolgoletnemu uredniku. V knjigi je zbranih dvainštirideset pesmi, ki so razdeljene v tri poglavja. Najobsežnejše je prvo, v katerem skozi pesnikova očala zagledamo vsakdanje stvari – mamo in očeta, nos, vrata, klobuk... Te pesmi bodo razumeli že mlajši otroci. Drugo poglavje je zbirka pesmi o življenju v Stari Ljubljani. Pesnik je dodal pojasnila za besede kot so »nosilnica« in »rdeči petelin«, ki jih otroci morda ne poznajo. Pesmi v tretjem poglavju pa so namenjene večjim otrokom in odraslim, saj govorijo o notranjih izkušnjah – o izvoru ljubezni, o prostorih spomina, o duši... Knjigo bogatijo ilustracije Matjaža Schmidta.


Založba Mladinska knjiga, 2015
Trda vezava, 88 strani
Mere: 24,5 x 17 cm
ISBN: 9789610138891

v košarico
Namesto: 22,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Ne spreglejte

Zlata ptica in druge slovenske pravljice, CD za otroke

Slovenske ljudske pravljice Zlata ptica, Pastirček, O povodnem možu in Palček pripovedujeta odlična dramska igralca Boris Ostan in Nataša Tič Ralijan.

v košarico
Cena: 6,00 €

Gleda kondor avion – brano delo, izbor pesmi Andreja Rozmana Roze

Knjiga je še nerabljena. Ne, podnaslov »brano delo« ni napaka, je le ena izmed duhovitih domislic, po katerih slovi vsestransko nadarjeni avtor, pesnik, igralec, satirik, dramatik... Andrej Rozman Roza. Knjiga ob avtorjevi šestdesetletnici predstavlja njegovo ustvarjalnost v izboru Andreja Koritnika, ki je tudi avtor poglobljene spremne besede, bibliografije in virov.  

v košarico
Namesto: 27,96 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Razigrana Ljubljana, 10 igrivih in poučnih dogodivščin za otroke po mestu

Knjiga je še nerabljena! Te zanima, kje v Ljubljani se skriva zaklad? Kaj pa skrivnostni primer, ki ga lahko rešijo zgolj najboljši detektivi? Morda Ljubljanski grad s skrivnostnimi ječami? Prelistaj knjigo in se z njo odpravi novim dogodivščinam naproti. Vodič za otroke po Ljubljani je sestavljen iz 10 igrivih dogodivščin po mestu.

v košarico
Namesto: 23,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Zamenjam bratca

Krokodilka Karolina dobi bratca, ki se slini, nič kaj ne diši, je samo za zgago in zavzame ves prostor v maminem naročju. Nekega dne gre mama zamenjat svoj klobuk za takega, ki ji bo ravno prav in Karolini se utrne odlična ideja…

v košarico
Namesto: 19,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Kekec, Prgišče najboljših kratkih zgodb in pesmi, 4. del

Knjiga je še nerabljena! Slikanica povezuje  kratke zgodbe, kvalitetne stripe in prgišče pesmi, ki jim je skupno, da so jih napisali in ilustrirali najboljši slovenski avtorji za otroško revijo Kekec.

v košarico
Namesto: 15,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Pravljice za punce, fante in vse ostale Izbrane kratke zgodbe Slavka Pregla

Knjiga je še nerabljena! Ob sedemdesetletnici enega od najpomembnejših in najbolj priljubljenih slovenskih pisateljev za otroke in mladino Slavka Pregla je izšla knjiga njegovih kratkih zgodb. Antologija zajema iz knjig Juha cviluha, Zvezda s čepico, Mala velika ribiča, Varja se pogovarja, Radovedne pravljice, Male oblačne zgodbe, Ujeti ribič, Priročnik za klatenje, Bojni zapiski mestnega mulca. Knjigo bogatijo ilustracije Kostje Gatnika, Marjana Mančka, Arjana Pregla in Damijana Stepančiča. 

v košarico
Namesto: 29,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 22,00 €

Neresnične zgodbe, zbirka pesmi

Knjiga je še nerabljena! Kadar se ustvarjanja za otroke lotita dva mojstra, kot sta Iztok Lovrić – dramatik, scenarist in režiser, nagrajen za žlahtno komedijo, in Marko Derganc – igralec, glasbenik, stripar, soavtor slavne Butnskale, se mora izcimiti delo, ki zabava tudi odrasle. Knjiga je zbir 20 neresničnih, nemogočih, pravih nonsens zgodb, ki jih Iztok Lovrić pripoveduje v rimah, Marko Derganc pa jim z ilustracijami dodaja še eno dimenzijo humorne distance

v košarico
Namesto: 25,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

O dečku, ki se je bal vode - Palu čhau, so daralahi le panjistar, dvojezična slikanica, slovensko–romski jezik

Knjiga je še nerabljena! Avtorica Mojiceja Podgoršek in ilustratorka Polona Lovšin sta ustvarili čudovito dvojezično slikanico v slovenščini in romščini (prevod Romeo Cener), ki je izšla pri založbi Damodar. Pripoveduje o romskem dečku Venitu, ki ga sošolci ne sprejmejo, ker se ne umiva dovolj. Njegov strah pred vodo je tako močan, da umazani deček ostane osamljen. Nekega dne se razred odpravi na izlet na morje...

v košarico
Namesto: 15,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Rišem veliko srce

Zbirka črtic pripoveduje o otroštvu in odraščanju v šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja na notranjskem podeželju. Skupinica sestričen in bratrancev preživlja počitnice pri stari mami v Ložu, kasneje pa skupaj z njo v vaški šoli Svete Trojice na Blokah pri teti učiteljici. Ganljivo in pretanjeno pričajo o medsebojnem spoštovanju, odprtosti, razumevanju, vsakdanjih radostih in odrekanju. Iz njih veje humor, upanje.

v košarico
Namesto: 15,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 7,50 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.