Pepelka

Charles Perrault, ilustracije Roberto Innocenti

O knjigi:
Knjiga je še nerabljena! Klasično pravljica, ki jo je mojstrsko ubesedil Charles Perrault krasijo ilustracije Roberta Innocentija. Francoski pesnik in pisatelj Charles Perrault je postavil temelje fantazijskemu literarnemu žanru, ki ga danes poznamo kot pravljice. Napisal veliko knjig, vendar mu je nesmrtno slavo prinesla le ena – zbirka zgodb z naslovom Zgodbe in pripovedke iz preteklih časov, ki je vsebovala 8 pravljic, med njimi Rdečo kapico, Pepelko in Trnuljčico.
Charles Perrault se je rodil 12. januarja 1628 v Parizu bogati meščanski družini. Bil je vplivna figura na dvoru kralja Ludvika XIV. Njegove pravljice, ki so danes označene kot klasične, temeljijo na motivih obstoječih ljudskih pripovedk. Perrault je te vraževerne, z magijo naphane zgodbe preoblikoval v vzgojno moralistično literaturo, ki so jo znali ceniti tudi izobraženi in premožni.

Založba Obzorja, 1994
Trda vezava, 36 strani
Mere: 15,5 x 21 cm
ISBN: 978-8637707110

v košarico
Namesto: 9,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 6,00 €

Ne spreglejte

Sneguljčica, CD za otroke

Pravljico J. in W. Grimma o Sneguljčici pripovedujejo najboljši slovenski dramski igralci: Maja Končan, Boris Ostan, Iva Zupančič, Minca Jeraj, Janez Albreht, Dare Valič, Aleš Valič, Andrej Nahtigal, Jože Mraz, Zvone Hribar...

v košarico
Cena: 6,00 €

Anja in Nik: Prvič v šoli

Glavna junaka Anja in Nik v sedmih prikupnih ilustriranih zgodbah spoznavata, kako je v šoli. Dobra ideja za darilo prvošolčkom!

v košarico
Cena: 12,90 €

Gvido in kozja vila

Kozel Gvido je ravno preskočil vrtno ograjo in se od ugodja kar miže mastil s paradižniki, ko ga je zmotil nežen glas. Ali se mu sme pridružiti pri jedi, ga je vprašala mična bela kozica. Ljubezen na prvi pogled! Zaljubljenec je svojo belo vilo spet čakal naslednji dan, a ni prišla nikoli več. Pa se je odpravil po svetu, da bi jo našel.

v košarico
Namesto: 19,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Lipko in Košorok

Knjiga je še nerabljena! Čudovita slikanica o prijateljstvu in športu! Slikanica Lipko in KošoRok, izpod peresa priljubljenega avtorja mladinskih knjig, Primoža Suhodolčana in z ilustracijami Gorazda Vahna, mlade bralce nagovarja z zgodbo o odraščanju, poudarja pomen prijateljstva, spodbuja športni duh in opozarja na pomen sožitja z naravo...

v košarico
Namesto: 16,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,50 €

Kokoš velikanka /The giant hen, dvojezična slikanica

Knjiga je še nerabljena! Velikanska kokoš Mimi je živela v dobi dinozavrov v deželi, ki se danes imenuje Slovenija. Do svojega plemena je bila zaščitniška, vse dokler ni izlegla jajca. Jajce je bilo njena največja skrb, in ko se je iz njega izlegel piščanček, sta odšla neznano kam. Odtlej ima Slovenija podobo bežeče kokoši.

v košarico
Namesto: 15,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 7,50 €

Ta grajski, mladinska povest

Denis živi z mamo. Očeta ne pozna. Ko se mama znova poroči, se Denis prične družiti z dečki, s katerimi skupaj ušpičijo marsikatero neumnost – šprica šolo, krade v trgovini... Zgodba, ki pripoveduje dečku iz depriviligiranega okolja, bralca vleče iz dogodka v dogodek. Zaključek je srečen – pozitivna naključja dečka privedejo znova na pravo pot.

v košarico
Namesto: 10,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.