Vulkani – Vznemirljivo popotovanje v svet pretresljivih naravnih katastrof, ki jih povzročajo vulkani

Philip Steele

Knjiga je še nerabljena!

O knjigi:
Knjiga obravnava geološki pojav, ki pri ljudeh vzbuja veliko pozornost. Gre za pojav, ki je za dinamičen planet, kakršen je Zemlja, nekaj povsem normalnega, vendar pa je njegov vpliv na človeško življenje zelo pomemben in pogosto usoden. V knjigi so prikazani temeljni procesi v notranjosti Zemlje, zaradi katerih prihaja do vulkanskih izbruhov. Na pregleden način so podani in ilustrirani odgovori na vprašanja: Zakaj, kako in kje prihaja do vulkanskih izbruhov? Katera območja so najbolj ogrožena? Kakšne so možnosti napovedovanja vulkanskih izbruhov? Kako se lahko ubranimo pred katastrofalnimi posledicami? Največji del knjige je posvečen kronološkemu in geografskemu pregledu najmogočnejših vulkanskih izbruhov v zgodovini. Knjigo je prevedel Adrijan Košir, paleontolog in geolog s Paleontološkega inštituta ZRC SAZU.

Založba Grlica, 2006
Trda vezava, 31 strani
Mere: 24 x17 cm
ISBN: 961-6501-48-8
 

v košarico
Namesto: 12,30 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 6,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 6,00 €

Anja in Nik: Prvič v šoli

Glavna junaka Anja in Nik v sedmih prikupnih ilustriranih zgodbah spoznavata, kako je v šoli. Dobra ideja za darilo prvošolčkom!

v košarico
Cena: 12,90 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.