Možicelj (igra) – Enodejanka v osmih prizorih

Iztok Vrhovec

Knjiga je še nerabljena!

O knjigi:
Besedilo za igro Možicelj je nastalo po naročilu Dramskega društva MUKI, v okviru projekta Pravice otrok v medsebojnih odnosih. Igra je bila premierno uprizorjena 19. maja 2006 na Malem odru SNG Maribor. Režiral jo je Matjaž Latin, igrali pa so Boris Kos (Možicelj), Dunja Zupanec (mama) in Klemen Mauhler kot Nejc. Igra je bila pozneje predstavljena v vseh večjih slovenskih gledališčih, kulturnih domovih, osnovnih šolah in na nekaterih fakultetah.

Če bi morali ostro razmejiti starost otrok, katerim je igra namenjena, bi rekli, da je primerna za učence druge in tretje triletke osnovne šole, čeprav si jo je ogledalo tudi veliko mlajših, ki so v njej prav tako uživali kot starejši.

Dramskemu besedilu, ki ga najdete v tej knjigi, so bili v originalni produkciji dodani nekateri humorni vložki, ki so nastali predvsem po navdihu igralcev in režiserja. Tako je v nekaterih pogovorih med Nejcem in Možicljem (predvsem daljših) igralec s tleskom prstov »zamrznil« trenuten prizor in igralci so se preselili v »vmesni prizor«, kjer so se prelevili v kakšno drugo vlogo – ko se Možicelj in Nejc na primer pogovarjata o nogometu, je Nejc za kratek čas postal nogometaš, Možicelj pa vratar; Možicelj se je včasih prelevil v Nejčevega očeta; ko je govora o spočetvi, so igralci odigrali prizor, kjer se eden od igralcev prelevi v zmagoviti spermij, iz katerega je bil spočet Nejc; in podobno. Vse to imajo lahko mentorji – režiserji v mislih, ko se bodo odločali o svoji postavitvi, saj je ta knjiga ugledala luč sveta prav zaradi velikega interesa mentorjev različnih otroških in mladinskih gledaliških skupin, ki so si že od izdaje prozne različice knjige (VED, 2006), želeli tudi knjigo z dramskim besedilom.

Založba Ved, 2011
Mehka vezava, 128 strani
Mere: 21 x 14,5 cm
ISBN: 978-961-6814-48-5

v košarico
Namesto: 24,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 6,00 €

Igre - že od 3. leta dalje

Revija Igre je posebna izdaja revije Pikapolonica. Naročniki na Pikapolonico jo prejmejo v okviru naročine. Namenjena je otrokom od 3. leta dalje. V njej so zabavne, a poučne igre, v katerih se otroci spoznavajo z oblikami, črkami in številkami. 

v košarico
Cena: 32,00 €

Lonček Pikapolonica

Keramični lonček z ljubko podobo Pikapolonice, lika iz revije za otroke Pikapolonica, je primeren za čaj, belo kavo...
 

v košarico
Cena: 5,00 €

Za varnost otroka - Kids eye 15

Majhen opozorilnik je naprava, ki pokaže, če se otrok preveč oddalji. S pritiskom na gumb vas lahko pokliče tudi otrok, če vas ne vidi več. Koristno na letališčih, na potovanju, na prireditvah, v nakupovalnih centrih... povsod, kjer je veliko ljudi.

 

v košarico
Namesto: 19,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,90 €

Naročnina na revijo Pikapolonica

Zahtevnostna stopnja revije Pikapolonica je posebej prilagojena najmlajšim otrokom, ki še obiskujejo vrtec ali se pripravljajo na vstop v šolo.
 

v košarico
Cena: 32,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.