Jamamaj

Barbara Gregorič Gorenc

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Z resnostjo in vedrino Barbara Gregorič Gorenc impresionistično od stikuje življenje v verzih, ki jih namenja mladim in najmlajšim. Njene pesmi izžarevajo natančnega pozornega opazovalca ljudi in narave in toplino ljubečega srca. Češnjica na torti pa so pisane in nežne ilustracije Dunje Jogan.

Ali poznate Jamamaja? Ali veste, katera je Ikarinina želja? Pa kje se skriva pomlad? S takimi vprašanji nas Barbara Gregorič Gorenc v pesniški besedi in Dunja Jogan v sliki presenetita v slikanici z naslovom Jamamaj. Avtorici nas pospremita v svoj bogat umetniški svet, v katerem se prepletata resničnost in domišljija. Saj, v njunem svetu realnost dobiva razsežnosti sanjskega, domišljija pa postane prostor uresničljivega. Barve ustvarjajo čudovite kombinacije vzporednih svetov, v katerih sobivajo ljudje, živali in razkošne rastline. Vsak od teh elementov se nam prikaže s svojimi čustvi in lastno individualnostjo.

Pesmi v knjigi so namenjene najstniškim dušam, ki radovedno odkrivajo svet v vseh njegovih pojavnostih in odtenkih, od prve zaljubljenosti in poljuba do potrebe po pogumu, prekomernih razmišljanj, plahosti, menjavanju letnih časov in še in še. Avtorica s čudenjem opazuje življenje in se po njem sprašuje. Pesmi so nekakšni utrinki, ki ovekovečijo avtoričino čutenje sveta. Avtorica seže tudi v temno razsežnost duše, a s srčnostjo in sončnim razpoloženje prežene vse sence.

Založba Mladika Trst, 2022
Trda vezava, 52 strani
Mere: 21,0 x 29,0 cm
ISBN: 9788873423164
 

v košarico
Namesto: 24,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 8,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.