Pokloni prijaznost in žarek luči

Apryl Stott

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Zgodba govori o deklici Koko in njenem prijatelju Medotu, ki je zelo plah in zaradi svoje ogromne pojave nima prijateljev v živalskem svetu. Koko si nadvse želi, da bi živali spoznale, da je Medo dober in prijazen, zato se odloči, da mu bo pri iskanju prijateljev pomagala.

Slikanica z ljubkimi celostranskimi ilustracijami, ki jo odlikuje bogato in skrbno izbrano besedišče, je čudovito darilo v božično-novoletnem času, saj izpostavlja v današnjem svetu, polnem vedno večjega hrepenenja po materialnih dobrinah, pozabljene vrednote, kot so sočutje, dobrohotnost in prijaznost. Želimo si, da bi te vrednote našle mesto v zavesti in vsakdanu naših otrok, in da bi se otroci naučili dati prednost pozornosti in prijaznosti do sočloveka pred materialnimi dobrinami, obenem pa ne bi ničesar pričakovali v zameno. Pomembno spoznanje ob prebiranju zgodbe je, da nas materialne dobrine ne osrečujejo in si z njimi ne moremo kupiti prijateljstva, le osrečevanje drugih s srčnimi in nesebičnimi nematerialnimi pozornostmi in pomoč pomoči potrebnim nas delajo srečne.

Vodilo slikanice »Ko svet se stemni kakor zimske noči, pokloni prijaznost in žarek luči.« bo v pomoč in uteho otrokom tudi v njihovem nadaljnjem življenju, zato je to spoznanje v rosni mladosti še toliko bolj pomembno.

Založba Grafenauer, 2021
Trda vezava, 40 strani
Mere: 23,0 x 26,0 cm
ISBN: 9789616864589

v košarico
Namesto: 22,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.